Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης στέκεται σταθερά απέναντι στις ανάγκες του λαού

Τη δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, καθώς, όπως τονίζει, η ίδια «επέλεξε (σε ρόλο χαφιέ) να ενημερώσει την αστυνομία και τον εισαγγελέα», με αποτέλεσμα να συλληφθούν τη Δευτέρα 14 Ιούνη 3 αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης, καθώς μαζί με γονείς και κατοίκους διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο παιδικού σταθμού στις Φέρες.

Θυμίζουμε πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην τοπική κοινότητα Φερών, Βάσος Παντελίδης.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση, γονείς και κάτοικοι της περιοχής αντιδρούσαν στην απόφαση της δημοτική αρχής για τη συστέγαση των παιδικών σταθμών Α΄ και Β΄ στις Φέρες στο κτίριο του Β΄, ώστε στο κτίριο του Α΄ να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

«Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η ανάγκη για δημιουργία υποδομών για ΑμεΑ είναι πάγια απαίτηση του ΚΚΕ και είμαστε υπέρμαχοι», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Πάει πολύ όμως να χρησιμοποιείται μια τέτοια ανάγκη ως πρόσχημα για να κλείσει ένας παιδικός σταθμός με 28 παιδάκια, αντί να χρησιμοποιηθεί είτε ένα κτίριο με κατάλληλες υποδομές και προσωπικό είτε να ανεγερθεί ένα νέο, σύγχρονο κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των ΑμεΑ.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αντιδράσεις των αιρετών, των γονιών και συνολικά της τοπικής κοινωνίας. Χωρίς να εξεταστούν άλλες σημαντικές παράμετροι όπως η καταλληλότητα των κτιριακών υποδομών, ο αριθμός των μαθητών, οι ανάγκες των παιδιών ΑμεΑ και των οικογενειών τους, κ.ά.

Αυτές ακριβώς οι ανάγκες που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν με την απόφαση που λήφθηκε, είναι που κινητοποίησαν γονείς μαθητών και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και αντέδρασαν, αφού θα συγκεντρωθούν σε ένα κτίριο περισσότερα από 50 παιδιά, γεγονός που δυσκολεύει και υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αφήνει τις Φέρες με έναν παιδικό σταθμό».

Η ΤΕ Εβρου τονίζει επίσης: «Είναι πια ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή επιλέγει να στέκεται απέναντι από τους κατοίκους του δήμου Αλεξανδρούπολης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη και τις πραγματικές τους ανάγκες, προχωράει στην υλοποίηση αποφάσεων στη λογική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν!». Ακόμη ότι το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει να περάσουν αυτές οι λογικές.

Επίσης, σημειώνει πως η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης έχει διαλέξει πλευρά και σταθερά στέκεται απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής, «στηρίζει με τα μπούνια τη μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και σε στόχο των αντιπάλων τους. Επιλέγει να αγνοεί εκλεγμένους, να αγνοεί εργατικά σωματεία, συλλόγους και φορείς (βλ. εκπαιδευτικά σωματεία, Ενωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης), να αγνοεί τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής».

Η ΤΕ Εβρου απαιτεί να πάψει άμεσα η δίωξη των 3 αιρετών, και καλεί τους δημότες να παλέψουν από κοινού για την ικανοποίηση των αναγκών που έχουν τα ΑμεΑ, με τη δημιουργία κατάλληλων χώρων και τη δημιουργία προϋποθέσεων πρόσβασης παντού, χωρίς να κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ