Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΟΥΣΑ
Αγωνιστική παρέμβαση για την προστασία του Βερμίου από τις ανεμογεννήτριες

Από την παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Από την παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων να εγκαταστήσουν δίκτυο ανεμογεννητριών στο Βέρμιο έβαλε για άλλη μια φορά ο λαός της Νάουσας με την αγωνιστική του παρέμβαση. Χτες πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Νάουσας, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που συζητούσε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων την οποία κατέθεσε η ΤΕΡΝΑ, για την εγκατάσταση 5 ανεμογεννητριών ισχύος 4 μεγαβάτ η καθεμιά και τη δημιουργία αιολικού πάρκου στη θέση Τρούλος στο Βέρμιο.

Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να τοποθετηθεί αρνητικά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Είναι η δεύτερη φορά που ο λαός της περιοχής, με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, βάζει εμπόδια στα σχέδια για την καταστροφή του Βερμίου, συνεχίζοντας τον αγώνα του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας.

Η απόφαση του λαού να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και της κυβέρνησης για «πράσινες επενδύσεις», που μοναδικούς ωφελημένους θα έχουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους, καταδικάζοντας τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια, εκφράστηκε μέσα από τη σύσκεψη (16/6) που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΚΝ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν πλήθος εργατικών σωματείων, φορέων, συλλόγων, εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, και εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν φθηνό ρεύμα για τον λαό, όπως και καμία διακοπή ρεύματος στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Αποφασίστηκαν επίσης αγωνιστικές πρωτοβουλίες, με πρώτη τη χτεσινή στο δημαρχείο Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ