Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστά στον αγώνα για έργα προστασίας του λαού

Η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, όπως αυτός του πρώην «Καν-Καν», ο κίνδυνος εκτεταμένων καταστροφών εξαιτίας του μπαζώματος και της μη διευθέτησης τοπικών ρεμάτων, περιπτώσεις καταπατήσεων, περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα της περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του Κόμματος, και τον Μάριο Παλάντζα, δημοτικό σύμβουλο Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με το ΔΣ της Ενωσης Πολιτών Μετεώρων και εκπρόσωπο της τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης «Φίλοι του Δάσους».

Στη συζήτηση που έγινε, ο Λ. Στολτίδης και ο Μ. Παλάντζας ανέδειξαν ότι μια σειρά τοπικά προβλήματα, πέρα από τις όποιες επιπρόσθετες ευθύνες της δημοτικής αρχής, έχουν τη ρίζα τους στον ρόλο των δήμων ως εργαλείου υλοποίησης των κεντρικών πολιτικών - κυβερνητικών κατευθύνσεων. Κατευθύνσεων τις οποίες δεν αμφισβητούν ούτε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους είχαν εμπλακεί με τη διοίκηση του δήμου και την εφαρμογή παρόμοιας πολιτικής στο παρελθόν. Μιας πολιτικής που διαμορφώνει σε τοπικό επίπεδο εκείνους τους όρους ώστε να δημιουργηθεί σε μια σειρά τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ένα πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχοντας ουσιαστικά απέναντί της την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, η οποία αντιμετωπίζεται με μια λογική «κόστους - οφέλους».

Τονίστηκε τέλος ότι το ΚΚΕ με τη δραστηριότητά του θα αναδείξει, θα στηρίξει και θα μπει μπροστά στα δίκαια αιτήματα για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της περιοχής, για τη λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας και παρεμβάσεων στο αστικό τοπίο, τα οποία θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων απέναντι στον ενδεχόμενο κίνδυνο. Εναν κίνδυνο ο οποίος δεν απορρέει αυθαίρετα από κάθε λογής φυσικό φαινόμενο, όπως επιβεβαιώθηκε και με τη φονική πλημμύρα στην Πολίχνη, αλλά αποτελεί συνέπεια της κεντρικής και τοπικής πολιτικής που υλοποιείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ