Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ
Πλήττεται από τη θεομηνία

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-

Η κακοκαιρία είναι σύνηθες φαινόμενο για τη βόρεια Ευρώπη, ωστόσο η σφοδρότητα των φαινομένων ορισμένες φορές δημιουργεί θεομηνία, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι.

Επτά άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στη Βρετανία σε ατυχήματα που προκλήθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους και τις ραγδαίες καταιγίδες, οι οποίες προκάλεσαν, επίσης, πολλές υλικές ζημιές και άφησαν χιλιάδες νοικοκυριά δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Πολωνία και οκτώ τραυματίστηκαν εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που πνέουν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Στη Γερμανία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας στη Βρέμη και ένας κοντά στο Βερολίνο και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας των σφοδρών ανέμων. Στη Βαυαρία και τη Θουριγγία πλημμύρισαν πολλές περιοχές και στη Δρέσδη τα νερά του Ελβα φούσκωσαν επικίνδυνα.

Τέλος, στο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε από τη θύελλα και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ