Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες

ΚΙΤΟ.--

Η ελπίδα - το μόνο που έχει απομείνει στους συγγενείς και τους φίλους των 92 επιβαινόντων σε αεροσκάφος «Μπόινγκ 727» της εταιρίας TAME, του Ισημερινού, το οποίο χάθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τα ραντάρ, ενώ πετούσε κοντά στις Ανδεις - μάλλον σβήνει οριστικά.

Στρατιωτικές περιπολίες που αναζητούσαν το αεροπλάνο στα σύνορα ανάμεσα στον Ισημερινό και την Κολομβία ανακάλυψαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Σύμφωνα με τον υπουργό Μαρσέλο Μέρλο, που ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου της Δημοκρατίας Γκουστάβο Νομπόα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βολιβία. Σύμφωνα λοιπόν με τον Μέρλο, το αεροσκάφος συνετρίβη στο ηφαίστειο Ελ Κουμπάλ, σε υψόμετρο περίπου 4.700 μέτρα.

Η εταιρία, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για δυστύχημα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος είναι κοντά στο Ιπιάλες, στην επαρχία Ναρίνο, σε κολομβιανό έδαφος.

Η πτήση 120 της ΤΑΜΕ, με τους 84 επιβάτες, το επταμελές πλήρωμα και έναν τεχνικό επιχειρήσεων, είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα Κίτο, στις 17.03, το απόγευμα της Δευτέρας με ενδιάμεσο σταθμό την Τουλκάν και τελικό προορισμό την πόλη Κάλι της Κολομβίας.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπλάνο που χάνεται στον Ισημερινό τις τελευταίες δυο βδομάδες. Ενα αεροπλάνο μιας κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας χάθηκε πριν από σχεδόν δεκαπέντε μέρες, ενώ κατευθυνόταν στην πόλη Λάγκο Αγκριο του Αμαζονίου. Αργότερα εντοπίστηκε μέσα στη ζούγκλα, όπου είχε συντριβεί. Από το δυστύχημα αυτό δεν είχαν υπάρξει επιζώντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ