Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κατέπεσε το κατηγορητήριο, αθώοι οι 33 αγωνιστές αγρότες

Κατόπιν παρέμβασης των δικηγόρων κατέπεσε το κατηγορητήριο, με αποτέλεσμα να μη γίνει καν δίκη και να απαλλαγούν οι 33 συνδικαλιστές αγρότες που κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνίας, όταν το 2016, στο πλαίσιο κινητοποίησης για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αυτοκινητόδρομο, στήνοντας μπλόκο.

Εξω από τα Δικαστήρια Καλαμάτας βρέθηκαν χτες δεκάδες αγρότες για να τους συμπαρασταθούν, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ευχαρίστησαν τους δικηγόρους, που αφιλοκερδώς τους έχουν υπερασπιστεί σε όλες τις δικαστικές μάχες που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, επισήμαναν πως αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου κινήματος και δίνει ώθηση στον δίκαιο αγώνα, ενώ κατήγγειλαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τονίζοντας ότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να δυναμώνει το πείσμα και τη θέληση των βιοπαλαιστών αγροτών. «Οταν παλεύεις για την επιβίωση, δεν σε τρομοκρατεί κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός. Ας βγάλει συμπεράσματα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ από την πείρα των παλιότερων κυβερνήσεων, που επιχείρησαν να σταματήσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις με τα ΜΑΤ και τα "αγροτοδικεία", αλλά απέτυχαν παταγωδώς», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραμένουν και οξύνονται, κάλεσαν στη συνέχιση με μεγαλύτερο πείσμα του αγώνα, με καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση των Αγροτικών Συλλόγων, για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ