Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών

Μαχητική κινητοποίηση στο δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στα σχέδια της διοίκησης να προχωρήσει στη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού για να δρομολογήσει στη συνέχεια την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι του δήμου συμμετείχαν μαζικά στη δίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε ο Σύλλογος και στην κινητοποίηση στο δημαρχείο, όπου ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα ενέκρινε τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού.

Απαίτησαν απόσυρση του θέματος καθώς, όπως τόνισαν, «η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται αυτοί οι οργανισμοί, θα φέρει ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, απολύσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας». Παράλληλα, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Μετά από τη δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων, η διοίκηση του δήμου αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναβολή της συζήτησης του θέματος, το οποίο θα επαναφέρει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου σε έκτακτη συνέλευση τη Δευτέρα 28/6 και ήδη ανακοινώνει νέα αγωνιστική κινητοποίηση όποτε επανέλθει το θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ