Παρασκευή 2 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε νοσοκομείο; Να πάτε στην Αθήνα...

Ανακοίνωση από την Οργάνωση του ΚΚΕ για την απαράδεκτη στάση του δημάρχου

Την πλήρη ευθυγράμμιση του δημάρχου Σπάτων - Αρτέμιδας με την πολιτική εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας και του «νέου ΕΣΥ» καταγγέλλει η ΚΟ Αρτέμιδας και Σπάτων του ΚΚΕ, μετά και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη δημιουργίας γενικού νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Οπως υπογραμμίζει η Οργάνωση, η δημοτική αρχή απέρριψε το αίτημα για τη δημιουργία νοσοκομείου «όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα νοσοκομείο στα Σπάτα ή στην Αρτέμιδα όπως ισχυρίστηκε ("ο δήμος μας δεν θεωρείται κεντροβαρικό σημείο"...), αλλά και γιατί γενικότερα οι κάτοικοι του δήμου μας (και της Ανατολικής Αττικής θα λέγαμε εμείς) δεν χρειάζονται νοσοκομείο. Γιατί κατά δήλωσή του σε 10 λεπτά οι δημότες μας μέσω της Αττικής Οδού μπορεί να βρίσκονται σε 4 κεντρικά νοσοκομεία... και επειδή "από ένστικτο και μόνο όταν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας επιλέγει να πάει προς το κέντρο της μεγάλης πόλης και όχι προς την περιφέρειά της"...».

Απαντώντας στα παραπάνω, η ΚΟ του ΚΚΕ θυμίζει στον δήμαρχο «ότι μέχρι και στο "Θριάσιο" μεταφέρονται περιστατικά από την Ανατολική Αττική, ότι δεκάδες είναι οι άτυχοι καρδιοπαθείς που θα είχαν διαφορετική κατάληξη αν υπήρχε νοσοκομείο στην περιοχή.

Αλήθεια, ο δήμαρχος δεν γνωρίζει, δεν θυμάται:

Φωτιές στο Μάτι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δύο λιμάνια (Ραφήνας και Λαυρίου), μια σειρά από βιομηχανικές ζώνες και πάρκα με δεκάδες εργατικά ατυχήματα, εκατοντάδες περιστατικά που θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική κατάληξη εάν υπήρχε νοσοκομείο στην περιοχή μας. Αλλά με εξαιρετική ευκολία απορρίπτεται ένα τόσο σημαντικό και άμεσης αναγκαιότητας έργο σε μια περιοχή που αριθμεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους, οι οποίοι δεκαπλασιάζονται κατά τους θερινούς μήνες. Είναι άραγε υπόθεση του δεκαλέπτου να φτάσει κάποιος σε νοσοκομείο της Αθήνας όταν χρειάζεται πολλές φορές 20 λεπτά μόνο για να διασχίσει τη λεωφόρο Βραυρώνας; Αν δεν φτιαχτεί στα Σπάτα, αλλά στο Κορωπί ή στην Παλλήνη ή στο Γέρακα είναι το ίδιο με την Αθήνα;

Η δημοτική αρχή "των μεγάλων έργων", που θα βρισκόταν κάθε στιγμή "δίπλα στον πολίτη", αρνείται να διεκδικήσει, αρνείται να προσπαθήσει έστω για ένα νοσοκομείο που όλοι - εκτός απ' την ίδια φυσικά - παραδέχονται ότι χρειάζεται. Τι μας λέει στην ουσία δηλαδή η διοίκηση του δήμου: Αρρωστήσατε; Στην Αθήνα! Πάθατε θρόμβωση, έμφραγμα, εγκεφαλικό, κολπική μαρμαρυγή; Στην Αθήνα! Γιατί οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ψυχολογικά ασφαλείς όταν το νοσοκομείο είναι δίπλα στο σπίτι τους. Θέλουν να κάνουν κι ένα ταξίδι μέχρι το νοσοκομείο, αν έρθει έγκαιρα το ασθενοφόρο και αν βρεθεί και κρεβάτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ