Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σε θέσεις μάχης ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Συσκέψεις οργάνωσης της πάλης στην Αθήνα στις 12 Ιούλη και στη Θεσσαλονίκη στις 7 Ιούλη

Σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, στην Αθήνα, με αντικείμενο τα συμπεράσματα των αγώνων που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα αλλά και την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο καλούν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.

Το κάλεσμα απευθύνουν σε συνδικάτα, σωματεία, Εργατικά Κέντρα, «τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, για να συζητήσουμε τα συμπεράσματα από τους αγώνες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης».

Το κάλεσμα των Ομοσπονδιών σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα έδωσαν μια σημαντική μάχη τους τελευταίους δύο μήνες, ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μια μάχη που κλιμακώθηκε με τρεις πανεργατικές απεργίες, κόντρα στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Γράφτηκε μια νέα και πολύ σημαντική σελίδα στην ιστορία των εργατικών αγώνων της χώρας μας.

Η συγκέντρωση της πείρας και των συμπερασμάτων αυτών των κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει κτήμα κάθε συνδικάτου, να φτάσει στους χώρους δουλειάς, να συζητηθεί με κάθε εργαζόμενο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλιμακωθεί η πάλη των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, όπως, για παράδειγμα, με τον νέο αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νόμο.

Σε συνέχεια των νόμων που ψήφισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, κατεδαφίζοντας την Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης και την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης συνολικά στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα. Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετατρέπεται σε "ατομική υπόθεση" και προϊόν "τζόγου".

Τα συνδικάτα, με την πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος και των ελπιδοφόρων αγώνων που οργάνωσαν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, πρέπει και τώρα να δώσουν αποφασιστική απάντηση στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Να οργανώσουν την πάλη ώστε να μείνει στα χαρτιά ο νόμος - έκτρωμα Χατζηδάκη και να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι».

  • Ακόμα, σύσκεψη οργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής την Κυριακή 4 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου (στάση μετρό «Νίκαια»), με θέμα «Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργατών ως αποτέλεσμα της οργανωμένης πάλης τους, μέσα από τα συνδικάτα τους».
Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη οργανώνουν την Τετάρτη 7 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Τεσσάρων Εποχών στη Νέα Παραλία τα Σωματεία Οικοδόμων, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Επισιτισμού - Τουρισμού και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του για το Ασφαλιστικό τονίζει μεταξύ άλλων: «Η αντιλαϊκή επίθεση σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει ψευδαισθήσεις ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν χωρίς να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, χωρίς να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας». Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνει στους εργαζόμενους και τα σωματεία κάλεσμα αγώνα τονίζοντας: «Να μη μείνει κανένας χώρος που δεν θα φτάσει το αγωνιστικό μήνυμα των συνδικάτων, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές σε μεγάλες επιχειρήσεις, πυρήνες, εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη».

Η Ασφάλιση είναι όρος ζωής

«Για τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών, το Ασφαλιστικό είναι μπίζνες, νέο πεδίο κερδοφορίας. Για εμάς είναι δικαίωμα, όρος ζωής και αναπαραγωγής της εργατικής μας δύναμης», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, προβάλλοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε για την Κοινωνική Ασφάλιση και έχουμε όλο το δίκιο να διεκδικήσουμε την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών μας. Επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να δώσουμε τις δυνάμεις μας για πιο μεγάλους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, τέτοιους που να κάνουν τη μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τη στηρίζουν να βλέπουν εφιάλτες.

Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη χρειάζεται να τις επιβάλουμε με τον αγώνα μας. Οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου συνεχώς θα φέρνουν νόμους που θα οδηγούν τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Οι νόμοι τους είναι προαπαιτούμενα του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα, δεν επιτρέπεται να κρίνουν τις ανάγκες τους, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία τους μετά τον εργάσιμο βίο με όρους του προηγούμενου αιώνα. Η πάλη τους επιβάλλεται να κινείται μπροστά, να παίρνει υπόψη της τις νέες συνθήκες.

Δεν συναινούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουν την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης (2021-07-07 00:00:00.0)
Συσκέψεις - συνελεύσεις για την οργάνωση του αγώνα (2015-11-25 00:00:00.0)
Με πείσμα και αποφασιστικότητα στην αναμέτρηση της Τετάρτης (2008-04-13 00:00:00.0)
Απήργησαν ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση (2005-03-01 00:00:00.0)
Προχωρούν σε απεργία στις 3 του Απρίλη (2002-03-12 00:00:00.0)
Τα συνθήματα (2001-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ