Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απήργησαν ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση

Σε κλιμάκωση των αγώνων καλεί η ΕΣΑΚ Τραπεζών

Από την πορεία των τραπεζοϋπαλλήλων χτεςστο υπουργείο Οικονομίας
Από την πορεία των τραπεζοϋπαλλήλων χτεςστο υπουργείο Οικονομίας
Την τέταρτη 24ωρη απεργία τους - σε διάστημα ενός μηνός - πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στις τράπεζες ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζιτών για παραπέρα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο όνομα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, της αύξησης των κερδών του τραπεζικού κεφαλαίου.

Την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, αλλά και για τη διεκδίκηση ενός δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, ανέδειξε το μπλοκ των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, η ΕΣΑΚ Τραπεζών, στην απεργιακή συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν το «παρών» μαζί με άλλους εργαζόμενους στην περιφρούρηση της απεργίας, ενώ λίγο πριν την κεντρική συγκέντρωση είχαν οργανώσει προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή. Με το πανό «Διεκδικούμε Κοινωνική Ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας» και συνθήματα όπως «Τα ταμεία κτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «Συνδικάτα τώρα ταξικά, κάτω ο 3029» διαδήλωσαν όχι μόνο την αντίθεσή τους στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αλλά και στην τακτική συναίνεσης και υποταγής της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, που μέσα από τους «κοινωνικούς διαλόγους» με την εργοδοσία και την κυβέρνηση και το αίτημα για εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα, στηρίζουν και διευκολύνουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα από όπου πέρασε, λίγο μετά, το συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών, που έγινε την ίδια ημέρα για τη διεκδίκηση Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Την ώρα που περνούσαν μπροστά από το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων τα συνθήματα «Φοιτητές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» και «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές με Μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» αντήχησαν σε όλη την πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ