Τρίτη 1 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Συγκέντρωση στη γέφυρα του Νέστου

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα του Νέστου, στις 7.30 σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην πολιτική διάλυσης και ξεπουλήματος των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Τη σημερινή κινητοποίηση καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, κάτω από ένα πλαίσιο που επιχειρεί να περιορίσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο αίτημα για δανεισμό της ΣΕΒΑΘ. Επίσης καταγγέλλει την ΑΤΕ πως θέλει να αλώσει το συνεταιριστικό χώρο και ξαφνικά ανακαλύπτει πως είναι αναγκαία η υπεράσπιση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Μπροστά στο νέο παιχνίδι αποπροσανατολισμού που επιχειρείται σε βάρος των εργαζομένων η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα από όσα σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε βάρος τους από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα πλαίσια της ΕΕ αλλά και από όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά, από οποιαδήποτε θέση, αυτή την πολιτική.

Εργάτες και αγρότες να μην παρασυρθούν άλλο από τις ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που μέχρι σήμερα ήταν οι καλύτεροι «ντελάληδες» της μετοχοποίησης - ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ και των συνεταιριστικών εργοστασίων.

Στην κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα προτείνει να μεταβιβαστούν δωρεάν οι μετοχές που κατέχει η ΑΤΕ στους αγροτοκτηνοτρόφους και στις συνεταιριστικές οργανώσεις, που είναι μέλη αυτών των εταιριών και όσες με ανάλογο αντικείμενο θέλουν να γίνουν μέλη. Αυτή η πρόταση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγροτών αλλά και των εργαζομένων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ