Τρίτη 6 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανεκπλήρωτος ο στόχος για την Εθνική

Aνεκπλήρωτος έμεινε ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για την Εθνική ομάδα μπάσκετ, μετά την ήττα 92-75 που υπέστη από την Τσεχία στον τελικό του προ-Ολυμπιακού τουρνουά του Καναδά. Ετσι οι Τσέχοι, που προηγουμένως είχαν κάνει και τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας στα ημιτελικά τους οικοδεσπότες και φαβορί Καναδούς, ως νικητές του τουρνουά σφράγισαν το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς. Οσο για την Ελλάδα, ολοκλήρωσε την παρουσία της στους αγώνες του Καναδά με συνολικό απολογισμό 2 νίκες και 2 ήττες, συνεχίζοντας τη δυσμενή παράδοσή της στα προ-Ολυμπιακά τουρνουά (μόλις 2 προκρίσεις σε 11 συμμετοχές).

Η αποτυχία της Εθνικής στον Καναδά επιτάχυνε τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την «επόμενη μέρα», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ρικ Πιτίνο να θεωρείται ότι αποτελεί παρελθόν - ο ίδιος μάλιστα αποχαιρέτησε τους διεθνείς σε ομιλία του στα αποδυτήρια.

  • Με την ολοκλήρωση των προ-Ολυμπιακών τουρνουά συμπληρώθηκε η 12άδα των ομάδων που θα αγωνιστούν στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Πρόκειται για τις εξής: 1ος όμιλος: Τσεχία, Ιράν, Γαλλία, ΗΠΑ. 2ος όμιλος: Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Νιγηρία. 3ος όμιλος: Αργεντινή, Ιαπωνία, Ισπανία, Σλοβενία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ