Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλούσιο πολιτιστικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Αναπόσπαστο στοιχείο των εκδηλώσεων του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ ήταν και το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ., που έδωσε ακόμα μια φορά «ανάσες» στους νέους που συμμετείχαν.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα «έκλεινε» με τον καλύτερο τρόπο τις βραδιές, από την πρώτη μέρα κιόλας, όπου στη σκηνή ανέβηκε το συγκρότημα «Ξεκούρδιστο Μήλο» και στη συνέχεια ακολούθησαν αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από το συγκρότημα του Γιάννη Κακαρώνη και του Στέλιου Σπυριδάκη, καθώς και λαϊκή βραδιά με τους Αλέξανδρο Κεντρή, Κώστα Γκρανόπουλο, Γεωργία Χατζημπαλάση, Φραντζέσκο Βεντούρη, Αγγελική Βισβάρδη - Μπουγά.

Την Παρασκευή, ιδιαίτερο ήταν το ηχόχρωμα της κατασκήνωσης στη συναυλία των RAD Music International, ενώ η βραδιά έκλεισε με παλιά και νέα λαϊκά τραγούδια, αξέχαστες επιτυχίες και έντεχνα από το σχήμα «La Muzica».

Το Σάββατο, μετά τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, τη σκυτάλη πήρε το αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ και τον Γιάννη Ρίτσο, που επιμελήθηκαν από κοινού τα μέλη της ΚΝΕ με αυτά της ΚΝ Τουρκίας, και με τις φωνές της Πολυξένης Καράκογλου, του Κώστα Τριανταφυλλίδη και της Gϋnselin Seda Cetinkaya, να μας θυμίζουν πως «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ' τη ζωή δεν είναι».

Τη σκυτάλη πήραν οι «Κοινοί Θνητοί», που μέσα από τους στίχους των τραγουδιών τους προβάλλουν την ειρήνη και την κοινή πάλη των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τον άδικο ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τον τόπο τους. Μηνύματα που αναδεικνύονται από το ίδιο το σύνθημα του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Διημέρου «έκλεισαν» οι Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτης Κάιτατζης, Γιάννα Μαϊστρέλλη και Erdem Gureler με παραδοσιακά - λαϊκά τραγούδια και μελωδίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ