Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο για το «αυτόνομο σχολείο»

Αγωνιστική απάντηση στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό, έδωσαν εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν το απόγευμα της Δευτέρας στην κινητοποίηση που οργάνωσαν εργατικά σωματεία των Τρικάλων. Εκπρόσωποι των σωματείων, κρατώντας πικέτες, αναδείκνυαν τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου και ταυτόχρονα μοίραζαν την ανακοίνωσή τους στον κόσμο.

Στην κινητοποίηση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών η Δήμητρα Τσιοτινού, μέλος της διοίκησης, ενώ στη συνέχεια μίλησε η Ντίνα Σταμπασίδη, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής και μέλος της διοίκησης του Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Στις ομιλίες τους μεταξύ άλλων τόνισαν πως «η Παιδεία των παιδιών μας είναι και δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση όλου του λαού. Γι' αυτό παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, πρωτοστατούμε στον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας».

Επεσήμαναν δε ότι «βάση του νομοσχεδίου αποτελούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτικών ενώσεων για έναν μελλοντικό εργαζόμενο μισοαμόρφωτο, χωρίς βαθιά γνώση, με ρηχές δεξιότητες που έχουν ημερομηνία λήξης, δηλαδή φθηνό, ευέλικτο, αναλώσιμο και προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες για κερδοφορία, για ένα σχολείο πιο φθηνό για το κράτος και πιο "φιλικό" για τις επιχειρήσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την ίδια περίοδο που παρουσιάζουν το νομοσχέδιο για την Παιδεία, προχωρούν σε κατάργηση του 8ωρου, διάλυση του Ασφαλιστικού, χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία, εφαρμόζοντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μεγαλοεργοδοτών. Για Εκπαίδευση και εργασία στις υπηρεσίες του κέρδους των λίγων».

Η κινητοποίηση έκλεισε με το μήνυμα «να φτάσει η φωνή μας σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, ώστε μέσα από τα Σωματεία μας, μαζί με τις Ενώσεις Εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, να ορθώσουμε τείχος στην πολιτική που αφήνει αμόρφωτα τα παιδιά μας, να διεκδικήσουμε δημόσια, δωρεάν, ολόπλευρη μόρφωση για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ