Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Πληροφοριοδότης της DEA ένας από τους εκτελεστές

Εστω και με το «σταγονόμετρο», προστίθενται συνεχώς στοιχεία που δείχνουν «συνδέσεις» των επαγγελματιών δολοφόνων του Προέδρου της Αϊτής, Ζ. Μοΐζ, με ξένες υπηρεσίες.

Χτες αποκαλύφθηκε πως ο ένας εκ των δύο Αμερικανών αϊτινής καταγωγής που συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα ως μέλος της 28μελούς ομάδας εκτελεστών του Μοΐζ, ήταν πληροφοριοδότης των αμερικανικών Αρχών Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Την πληροφορία αποκάλυψε αξιωματούχος της DEA, ενώ υπενθυμίζεται ότι και στις πρώτες πληροφορίες μετά την επίθεση αναφερόταν ότι οι εκτελεστές υποδύθηκαν τα μέλη της εν λόγω υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, ένας τρίτος Αϊτινο-Αμερικανός, ο Κρίστιαν Εμανουέλ Σανόν, που συνελήφθη την Κυριακή, παρουσιάζεται από αμερικανικά ΜΜΕ ως ο «εγκέφαλος» της επίθεσης. Ως στοιχείο για αυτό παρουσιάζουν μεταξύ άλλων την ανακοίνωση πως τα αεροπορικά εισιτήρια 19 εκ των 26 Κολομβιανών απόστρατων στρατιωτικών - εκτελεστών είχαν αγοραστεί από την επιχείρηση υπηρεσιών σεκιούριτι «CTU Security», που είχε έδρα στη Φλόριντα και με την οποία σχετιζόταν ο Σάνον.

Ρόλο στην υπόθεση δολοφονίας φέρεται να έχει παίξει και ο Ντιμίτρι Χέραρντ, που είχε τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Ασφάλειας του Προεδρικού Μεγάρου και φέρεται να έκανε διάφορα ταξίδια σε Κολομβία, Εκουαδόρ και Παναμά λίγους μήνες πριν τη δολοφονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ