Σάββατο 17 Ιούλη 2021 - Κυριακή 18 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ 30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ενα ξεχωριστό Διήμερο πέρασε πια στην ιστορία του θεσμού, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη και έντονα χαραγμένο το στίγμα και το μήνυμά του: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στη Μυτιλήνη, τα είχε όλα:

Το διεθνιστικό μήνυμα, ότι η φιλία των λαών είναι η ελπίδα. Οτι οι λαοί μπορούν να βαδίσουν μαζί τον δρόμο της ειρήνης και του αμοιβαίου σεβασμού, τον δρόμο που θα βάζει στο επίκεντρο τα δικά τους συμφέροντα, κόντρα στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Η παρουσία των συντρόφων από την Κομμουνιστική Νεολαία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, η συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις και στη συγκλονιστική πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς σηματοδοτούν το κοινό σάλπισμα αγώνα για το δικαίωμα των λαών να ζουν ειρηνικά, με ευημερία, όπως πραγματικά τους αξίζει. Στέλνουν το μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν, αν το αποφασίσουν, να χαράξουν τη δική τους πορεία, για το κοινό φωτεινό τους μέλλον, τον σοσιαλισμό.

Την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στους χιλιάδες κατατρεγμένους και ξεριζωμένους από τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Τις ανθρώπινες ψυχές που η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων τους έχει εγκλωβίσει στη Λέσβο και στα άλλα νησιά, σε κέντρα - φυλακές.

Την οργάνωση της πάλης της νεολαίας με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες της, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών, σχολείο που να παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Για ένα σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Για τα δικαιώματα στη δουλειά και την πάλη ενάντια στους αντιδραστικούς - αντιλαϊκούς νόμους που καταργούν το 8ωρο, που τσακίζουν την Ασφάλιση, που ξεχαρβαλώνουν τη ζωή. Την πάλη για τα δικαιώματα της νεολαίας στην ποιοτική, δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

Τη γνωριμία με την Ιστορία ενός τόπου που έχει δώσει πολλές λαμπρές στιγμές στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών.

Το μήνυμα ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, η σημαία της πάλης και του αγώνα δεν υποστέλλεται. Η ΚΝΕ απέδειξε ότι μπορεί με οργάνωση και αποφασιστικότητα, με συνειδητή πειθαρχία, με τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, να φέρει σε πέρας ένα ακόμα επιτυχημένο Διήμερο. Εξάλλου, το μεγαλείο της συλλογικότητας και της οργάνωσης έχει αφήσει το αποτύπωμά του και στον ίδιο τον χώρο που φιλοξένησε την κατασκήνωση και ο οποίος «αναστήθηκε» μέσα από τη δουλειά και το μεράκι των μελών της ΚΝΕ και της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, που φρόντισαν ακόμα και για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στον πεζόδρομο μπροστά από το Αλσος Τσαμάκια, πέραν όλων των εργασιών καθαριότητας και πυροπροστασίας. Επιβεβαιώνοντας, έτσι, ότι οι χώροι από τους οποίους περνάει η ΚΝΕ για τις εκδηλώσεις της μένουν περιποιημένοι και αναβαθμισμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ