Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνάντηση του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο Ασαντ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι με αφορμή την επανεκλογή του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, με το βλέμμα και στην αναδιανομή της «πίτας» της ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης από την ιμπεριαλιστική επέμβαση Συρίας.

Ο Κινέζος αξιωματούχος τόνισε πως η επανεκλογή Ασαντ «αντανακλά την ισχυρή εμπιστοσύνη και υποστήριξη του συριακού λαού στο πρόσωπό του» και τη «σιδερένια θέληση απέναντι στις πολιτικές ισχυρών χωρών και τις κατάφωρες ξένες επεμβάσεις που απέτυχαν στο παρελθόν και θα αποτύχουν και στο μέλλον».

Ο Κινέζος υπουργός αναφέρθηκε και στα 65 χρόνια διμερών διπλωματικών σχέσεων, τονίζοντας πως οι δύο χώρες πάντα εμπιστεύονταν και υποστηρίζονταν μεταξύ τους, υπερασπίζοντας «τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά τους». Εξέφρασε την εκτίμηση της κινεζικής κυβέρνησης για τη «σταθερή υποστήριξη» της Συρίας σε ζητήματα που αφορούν τον «πυρήνα των κινεζικών συμφερόντων».

Από την πλευρά του ο Σύρος Πρόεδρος ζήτησε από τον Ουάνγκ να μεταφέρει στον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ θερμούς και ειλικρινείς χαιρετισμούς και να τον συγχαρεί για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Τόνισε το γεγονός ότι ο Ουάνγκ Γι είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που συναντά μετά την επανεκλογή του και εξέφρασε μεγάλη εκτίμηση «για τη σημαντική βοήθεια της Κίνας και τη δίκαιη θέση της στο συριακό ζήτημα». Ευχαρίστησε τέλος την Κίνα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ΟΗΕ για τον συριακό λαό.

Χτες ο Κινέζος ΥΠΕΞ μετέβη στην Αίγυπτο, όπου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, συζητώντας τρόπους για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων σε πολλά επίπεδα. Ανάλογη επίσκεψη είχε προγραμματίσει και στην Αλγερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ