Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.--

Δεκάδες ανεξέλεγκτες πυρκαγιές εξακολουθούν να αποτεφρώνουν εκατομμύρια εκτάρια δασικών και άλλων εκτάσεων στις βορειοδυτικές ΗΠΑ και σε 51 πόλεις της Σιβηρίας στη Ρωσία, εξαιτίας του καταστροφικού συνδυασμού των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρασίας αλλά και της αδυναμίας των αρμόδιων αρχών σε αυτές τις δύο μεγάλες καπιταλιστικές χώρες να ανταποκριθούν, με δεδομένη την έλλειψη μέτρων αποτελεσματικής πρόληψης και δασοπυρόσβεσης.

Στις βορειοδυτικές ΗΠΑ μαίνονται από τις αρχές Ιούλη πάνω από 80 ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, με μεγαλύτερη τη φωτιά «Bootleg» στην Πολιτεία του Ορεγκον, κοντά στα όρια με την Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά αυτή, που είναι ορατή από το Διάστημα, χτες ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν και άλλες κατοικημένες περιοχές, καθώς το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε μέσα στο τελευταίο τριήμερο κατά περίπου 1.200 τ.χλμ. (περίπου όσο το Λος Αντζελες!). Οι πάνω από 80 ανεξέλεγκτες πυρκαγιές έχουν ήδη αποτεφρώσει πάνω από 1.100.000 εκτάρια δασικής έκτασης.

Στη Σιβηρία της Ρωσίας επίσης μαίνονται εδώ και μέρες φωτιές, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν προχτές προσωρινά τη λειτουργία του αεροδρομίου στην πόλη Γιάουτσκ. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μόνο την Κυριακή έπληξαν τη Σιβηρία 187 πυρκαγιές. Συνολικά το πύρινο μέτωπο αυξήθηκε κατά περίπου 247.000 στρέμματα από προχτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ