Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προκλητικές οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, σχετικά με τη ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα της πανδημίας, αποτελούν πρόκληση για κάθε βιοπαλαιστή αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, έμπορο, αυτοκινητιστή βιοτέχνη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

«Η χρονιά που αφήνουμε πίσω είναι "μαύρη" και τα χρέη που βρίσκονται μπροστά αδύνατον να αποπληρωθούν, όποια συνταγή ρυθμίσεων και να φέρει η κυβέρνηση», επισημαίνει η ΟΒΣΑ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, όπως και το γεγονός ότι «τα περιστασιακά μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση αποδείχθηκαν τουλάχιστον ανεπαρκή, αφού δεν κάλυψαν ούτε τα βασικά των καθημερινών αναγκών σε επιχείρηση και οικογένεια».

«Πάει πολύ αυτοί που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση σήμερα να παριστάνουν τους "σωτήρες", δήθεν ότι θέλουν να διευκολύνουν στην αποπληρωμή των χρεών», υπογραμμίζει. «Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να χαρίσει ούτε ένα ευρώ από τα χρέη που μας φόρτωσε και θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά στον λαιμό των μικρών επαγγελματιών, ευελπιστώντας να βγάλει από τη "μύγα ξίγκι", ζεστό χρήμα δηλαδή για να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζικών ομίλων και να μειωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Tους απαντάμε: Τέρμα πια με τις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, το έχουμε ξαναδεί το έργο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Κώδικα που θέσατε άρον άρον σε λειτουργία ώστε να "περισυλλέξει" το "πτώμα" κάθε μικρής επιχείρησης που θα βρεθεί εκτός το επόμενο διάστημα, αφού προβλέπει την πτώχευση νομικών προσώπων αλλά και φυσικών προσώπων ταυτόχρονα. Με λίγα λόγια, χάνεις το μαγαζί, χάνεις και το σπίτι, δεσμεύουν ακόμα και τμήμα του εισοδήματος για δεκαετίες. Πρόκειται για μια πραγματική ομηρία!Κάτω τα χέρια σας από τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα εργαλεία των αυτοαπασχολούμενων».

Μόνη λύση ανακούφισης, τονίζει η ΟΒΣΑ, είναι: Η γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, του συνόλου των τόκων και των προστίμων, του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενους έβαλαν λουκέτο. Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης και επιδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά Υγείας. Η Υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

Διαμαρτυρία σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για την Εστίαση

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΒΣΑ οργανώνει σήμερα Τρίτη στις 9 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών επαγγελματιών στον κλάδο της Εστίασης.

Στο κάλεσμά της τονίζει μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκατοντάδες συνάδελφοι είναι δραστήρια μέλη των τοπικών Ενώσεων ΕΒΕ που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία μας. Τα χρέη έχουν συσσωρευτεί και πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Ο ενάμισης χρόνος με τα ρολά κατεβασμένα δημιούργησε τρύπες που δύσκολα καλύπτονται».

Η ΟΒΣΑ προσθέτει πως «τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 15 Ιούλη από τη μία προσθέτουν άλλο ένα επεισόδιο στις αλλεπάλληλες παλινωδίες της κυβέρνησης και από την άλλη οξύνουν ακόμα περισσότερο τα ήδη διογκωμένα προβλήματα, αφού η κυβέρνηση στην πράξη φορτώνει και τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού των πελατών στην πλάτη των επαγγελματιών».

Και υπογραμμίζει: «Αυτήν τη στιγμή πρέπει να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη για μέτρα στήριξης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των βιοπαλαιστών επαγγελματιών της Εστίασης. Ο δρόμος της μαχητικής διεκδίκησης μπορεί μας δώσει τη δύναμη να αυξήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, να αποσπάσουμε τα αναγκαία μέτρα που θα είναι πραγματική ανάσα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατεβάζουν «ρολά» σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας μέτρα στήριξης(2021-11-11 00:00:00.0)
Στις 6 Οκτώβρη η συγκέντρωση για την υπεράσπιση του εισοδήματος(2021-10-02 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν χτες για την επιβίωσή τους, ενάντια στη δουλειά τις Κυριακές(2021-07-01 00:00:00.0)
Χρέη - απειλές - δουλειά τις Κυριακές: Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι Γολγοθάς(2021-06-24 00:00:00.0)
Σε αγωνιστικό βηματισμό, με σταθμό τις 13 Οκτώβρη(2020-09-19 00:00:00.0)
Διεκδικητικό πλαίσιο για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων(2020-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ