Τρίτη 20 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Παρεμβάσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες

Παρεμβάσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο Ηράκλειο πραγματοποίησε η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αιχμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Σε γνωστό ξενοδοχείο μεγάλης αλυσίδας στον Ανισσαρά Χερσονήσου, έγινε κινητοποίηση για τις μειώσεις μισθών που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους από την περσινή σεζόν και συνεχίζονται και φέτος, ενώ την ίδια στιγμή στα εστιατόρια η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν με... τρίσπαστα ωράρια! «Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται. Ο διευθυντής του εν λόγω ξενοδοχείου αρνήθηκε ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα!», σημειώνει η ΔΑΣ, τονίζοντας ότι «οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα πίσω οι μειώσεις μισθών, να σταματήσουν τα τρίσπαστα ωράρια και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καρτερού. Η εργοδοσία, που πήρε στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο τη φετινή σεζόν, απέλυσε πάνω από 15 παλιούς εργαζόμενους, με πολλούς από τους οποίους βρίσκεται ήδη σε δικαστική διαμάχη, για να ξεμπερδέψει με όποια δικαιώματα έχουν απομείνει. Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει η ΔΑΣ, οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς να τηρείται η ΣΣΕ, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν ήδη παραιτηθεί!

«Η στάση της εργοδοσίας και της διεύθυνσης ήταν προκλητική, αφού δεν δέχτηκαν να μιλήσουν με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, ενώ προσπάθησαν με απειλές και τρομοκρατία να μας παρεμποδίσουν και να μας απομακρύνουν από τον χώρο του ξενοδοχείου», επισημαίνει η ΔΑΣ. «Δεν τους πέρασε όμως! (...) Μπήκαμε στον χώρο του ξενοδοχείου, μιλήσαμε με τους εργαζόμενους, ενώ ενημερώσαμε και πελάτες του ξενοδοχείου για την άθλια στάση της εργοδοσίας απέναντι στους συναδέλφους».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μην υποχωρήσουν από τα δικαιώματά τους, «να εμπιστευτούν τις δυνάμεις της ΔΑΣ, της μαχητικής φωνής μέσα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, να απευθυνθούν στους εκλεγμένους συνδικαλιστές. Να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς, καλύτερων μισθών, ανθρώπινων ωραρίων, μέτρων προστασίας της υγείας (...) Κάνουμε πέρα τη συνδικαλιστική πλειοψηφία, την παράταξη της ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ, που κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο. Καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να ενισχύσουν και να ψηφίσουν τη ΔΑΣ στις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για ένα δυνατό σωματείο στα χέρια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ