Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Απορρίπτουν τις αντιδραστικές ρυθμίσεις

Συλλαλητήριο σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια

Με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι δηλώνουν σήμερα ότι απορρίπτουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση στην καρδιά του καλοκαιριού και το οποίο χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, και στην πορεία στη Βουλή που θα ακολουθήσει, καλούν σωματεία εκπαιδευτικών.

«Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα της Κεραμέως. Να μην ψηφιστεί», τονίζεται στο κάλεσμά τους, όπου σημειώνουν πως «το πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην Εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσα από την "αυτονομία" τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής "αξιολόγησης"». «Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά!», αναφέρουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

«Το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το σύνολο της σχολικής κοινότητας, τόσο με κινητοποιήσεις όσο και με αποφάσεις συλλογικών οργάνων», τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, δηλώνοντας ότι το απορρίπτει στο σύνολό του και απαιτώντας να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί. Η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Αττικής σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, για «να δώσουμε μαχητική απάντηση στο νέο συντριπτικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, στη λειτουργία και στο περιεχόμενο του σχολείου». Αφού αναφέρεται στο περιεχόμενο και τις στοχεύσεις του νομοσχεδίου, η ΟΓΕ τονίζει πως «σήμερα, τον 21ο αιώνα, το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας δεν συμβιβάζεται με τη λογική του κόστους, της επιχειρηματικότητας και των χορηγιών στην Εκπαίδευση» και διεκδικεί μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς την απόσυρσή του και την κάλυψη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν επίσης οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ