Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Μέτρα για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, «όχι» στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Παιδείας

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
«Αντί να διασφαλιστούν οι όροι για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τη μόρφωση των παιδιών, η κυβέρνηση φέρνει μέτρα που κάνουν χειρότερο το σχολείο». Αυτό κατήγγειλαν χτες με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Αττικής.

Οπως ανέδειξαν εκπρόσωποί τους, τη στιγμή που η πανδημία φουντώνει στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της επιλογής να μην παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας, σαράντα μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς μεγαλώνει η ανησυχία για το πώς και αν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη. Με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία», «Μάθημα με ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», «Πάρτε μέτρα για την πανδημία, τέρμα πια στην κοροϊδία», απάντησαν στο υπουργείο Παιδείας, που δηλώνει ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά χωρίς να παρουσιάζει κανένα σχεδιασμό. Τόνισαν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αυτές τις μέρες φέρνει στη Βουλή ένα σκληρό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και την ίδια στιγμή, σε αυτές τις συνθήκες, δεν έχει εκπονήσει ένα σαφές σχέδιο με συγκεκριμένους άξονες όπως έχουν αναδειχθεί όλη την προηγούμενη χρονιά μέσα από τους αγώνες εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, φοιτητών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης επανέλαβαν επιτακτικά την ανάγκη να εξασφαλιστούν σχολικές αίθουσες, ώστε να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ στα ίδια τα σχολεία και όχι με ατομική ευθύνη του καθενός, για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια ώστε να αερίζονται επαρκώς οι αίθουσες, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, την ουσιαστική ενημέρωση για τον εμβολιασμό. Απαίτησαν μέτρα για την αναπλήρωση των σοβαρών μαθησιακών κενών που έχουν συσσωρευτεί όλο το διάστημα της πανδημίας.

Τα παραπάνω έθεσε αντιπροσωπεία σε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου. «Οι "απαντήσεις" που δόθηκαν μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τους φόβους και τις ανησυχίες μας για την επόμενη σχολική χρονιά. Ολο το πνεύμα του υπουργείου είναι το "βλέποντας και κάνοντας"», σχολίασαν οι εκπαιδευτικοί το αποτέλεσμα της συνάντησης, επισημαίνοντας πως μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το άνοιξε - κλείσε των σχολείων.

Από πλευράς των σωματείων τονίστηκε η σοβαρότητα της κατάστασης και γι' αυτό, παρ' όλες τις δυσκολίες της περιόδου, συνεχίζουν να διεκδικούν. «Με το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση δεν παίζουμε. Και αυτό πρέπει να το καταλάβει το υπουργείο Παιδείας», δήλωσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ