Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πήρε τα εύσημα των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής Εκπαίδευσης
  • Αποκαλυπτική η ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων για τις «συγκλίσεις» που επικαλείται η κυβέρνηση
  • Τον αποκλεισμό της από τη συζήτηση καταγγέλλει η ΑΣΓΜΕ

Τα συγχαρητήριά τους έδωσαν στην κυβέρνηση για το αντιεκπαιδευτικό της νομοσχέδιο οι επιχειρηματικοί όμιλοι της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, κατά τη διαδικασία της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επιβεβαιώνοντας ότι είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΣΕΒ για «σχολείο - επιχείρηση» που στερεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Μιλώντας στην Επιτροπή ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Δ. Μήλλας, χειροκρότησε το νομοσχέδιο, το οποίο «επιχειρεί μια πολύ μεγάλη τομή που αναφέρεται στην προσφορά μεγαλύτερης αυτονομίας στις σχολικές μονάδες», για την οποία «έγκυροι φορείς σε όλο τον κόσμο», όπως «ο ΟΟΣΑ, έχουν καταλήξει» ότι είναι «πιο αποτελεσματική».

Πρόσθεσε ότι «είναι άξια συγχαρητηρίων η νυν υπουργός Παιδείας για την τόλμη που επέδειξε για την υιοθέτηση των διατάξεων» που προτείνει «χρόνια τώρα» ο ΣΙΣ, αναφέροντας ενδεικτικά «την ανάγκη χορήγησης μεγαλύτερης ελευθερίας και αυτονομίας στις σχολικές μονάδες και την ενδυνάμωση του ρόλου του διευθυντή του σχολείου, σε συνδυασμό βέβαια με διαδικασίες αξιολόγησης και λογοδοσίας», ωστόσο παρατήρησε ότι η αυτονομία «πρέπει να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο».

Χαρακτήρισε δε «ρηξικέλευθη τομή, που σπάει στερεότυπα και αγκυλώσεις του παρελθόντος» την «αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων και σχολικών υποδομών εκτός σχολικού προγράμματος» και τη «δυνατότητα αξιοποίησης δωρεών».

Από την άλλη, οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών που είχαν κληθεί απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ η κυβέρνηση προκλητικά απέκλεισε τη φωνή των γονιών, απορρίπτοντας την πρόταση του ΚΚΕ να κληθεί στην ακρόαση η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

«Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει μπροστά της»

«Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά επιλέγει να μην ακούσει τις αγωνίες και τις θέσεις των Συλλόγων Γονέων για τη μόρφωση των παιδιών μας, για το σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα οι μαθητές», τονίζει η ΑΣΓΜΕ, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της με ευθύνη της κυβέρνησης.

«Αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας πιστεύουν ότι με αυτήν την επιλογή τους θα έχουν τη συναίνεση χιλιάδων γονιών, είναι βαθιά γελασμένοι. Οι γονείς είμαστε αντίθετοι με το σχολείο που ετοιμάζουν.

Είμαστε αντίθετοι με το σχολείο που κατηγοριοποιεί τα παιδιά μας, τα χωρίζει σε "καλούς" και "κακούς" μαθητές, τους παρέχει αποσπασματικές δεξιότητες αντί για ολοκληρωμένη γνώση.

Είμαστε αντίθετοι σε ένα σχολείο υποχρηματοδοτούμενο και με ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε χορηγό.

Οι γονείς είμαστε αντίθετοι στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να αλλοιώσει το περιεχόμενο των Συλλόγων Γονέων.

Ακόμα κι αν δεν θέλει να μας ακούσει στη Βουλή, θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε σχολείο, εκεί που πραγματικά δρούμε για το συμφέρον και τη μόρφωση όλων των μαθητών», τονίζει η ΑΣΓΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ