Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση σήμερα στις 8 μ.μ. στον Λευκό Πύργο

Σε κινητοποίηση καλούν σήμερα Τρίτη στις 8 μ.μ. στον Λευκό Πύργο εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Για τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών, το Ασφαλιστικό είναι μπίζνες, νέο πεδίο κερδοφορίας. Για εμάς είναι δικαίωμα, όρος ζωής και αναπαραγωγής της εργατικής μας δύναμης», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που υπογράφουν τα Συνδικάτα Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κ. Μακεδονίας, οι Ενώσεις Λογιστών και Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση και να απαντήσουν με τη δύναμη και την πείρα που έχουν αποκτήσει, με κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και για τη μη εφαρμογή στην πράξη του νόμου για το οκτάωρο.

Παράλληλα, έχουν ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλειάς, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα.

Συγκεκριμένα, μέλη του ΣΕΤΕΠΕ θα πραγματοποιήσουν σήμερα περιοδείες στα Λαδάδικα, ενώ του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, στις επιχειρήσεις «Almeco», «Οικονομίδη», «Σαρρή». Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΜΛΑ) συνεχίζει τις περιοδείες του στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ενώ το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας στην επιχείρηση «Σαμαράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ