Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Νεκρός εργαζόμενος σε ξενοδοχειακή μονάδα

Τη ζωή του έχασε 37χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Καβρό Αποκορώνου στη Γεωργιούπολη Χανίων το πρωί της Κυριακής, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ και προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Την αγανάκτηση των εργαζομένων για τον θάνατο του συναδέλφου τους, τη βαθιά θλίψη για τον άδικο χαμό του και συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους εκφράζει η παράταξη της «Ταξικής Ενότητας» στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, απαιτώντας τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

«Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει το γεγονός του νέου εργατικού δυστυχήματος στον νομό μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά "ατυχήματα" που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στα ξενοδοχεία των Χανίων και είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας μας, των λειψών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της τραγικής υποστελέχωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον νομό.

Αυτά τα περιστατικά αποδεικνύουν περίτρανα ότι η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και γεύονται οι ξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά, πραγματικά τρέφεται από το αίμα της εργατικής τάξης! Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στα ξενοδοχεία είναι ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που εξυπηρετούν διαχρονικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Εν μέσω πανδημίας, εξόφθαλμα πλέον φαίνονται οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους εργασιακούς χώρους, δικαιώματα τα οποία θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, των μονοπωλίων στον Τουρισμό.

Η οργή και η αγανάκτηση όλων μας για τον άδικο χαμό του συναδέλφου θα πρέπει να μετατραπούν σε οργάνωση και διεκδίκηση».

Η «Ταξική Ενότητα» διεκδικεί άμεση διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, πλήρη αποζημίωση στην οικογένεια του 37χρονου εργαζόμενου, επαρκή μέτρα υγείας και ασφάλειας, στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ