Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση σήμερα στο δημαρχείο για τη σχολική στέγη

Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, ενάντια στην απόφαση εγκατάστασης προκάτ στην αυλή του 90ού Δημοτικού Σχολείου για τη στέγαση προνηπίων και ενάντια στον αποχαρακτηρισμό ακινήτου που προοριζόταν για νηπιαγωγείο στη συνοικία της Χαριλάου.

Η Ομοσπονδία απαιτεί να διατεθεί άμεσα από τον δήμο το ποσό αποζημίωσης για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και κατόπιν να διεκδικηθεί από το κράτος, που έχει την ευθύνη να εξασφαλιστεί σχολική στέγη χωρίς το κλείσιμο των αυλών των σχολείων, αλλά και να συζητηθεί άμεσα σε ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της ανάκλησης της απόφασης αποχαρακτηρισμού του ακινήτου της Χαριλάου.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης: Δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο στη σχολική στέγη η δημοτική αρχή

«Ο μαζικός αποχαρακτηρισμός ακινήτων για σχολεία και άλλες λαϊκές ανάγκες, η επίμονη άρνηση να δεχτεί προτάσεις μας για εξεύρεση χώρων και πόρων για αποσυμφόρηση των σχολείων αποδεικνύουν ότι η διοίκηση του δήμου θέλει να αναδειχθεί πρωταθλητής στον κοινό "αγώνα" κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης για να στερήσουν από τον λαό της πόλης τα αναγκαία και αυτονόητα, για να παραχωρήσουν προνόμια και φιλέτα στα μεγάλα ντόπια επιχειρηματικά και ξένα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, συμφέροντα που εκτιμούν ιδιαιτέρως τη γεωστρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εγκατάσταση «σαρδελόκουτων - κοντέινερ» (kibo) στην αυλή του 90ού Δημοτικού Σχολείου.

Επισημαίνει τις ευθύνες τόσο των αστικών κυβερνήσεων όσο και των δημοτικών αρχών και συνδυασμών που «ευθυγραμμίζονται και εφαρμόζουν πλήρως» τις επιλογές τους. Σημειώνει ότι η «παράταξη της Κ. Νοτοπούλου», αν και «ξιφουλκεί» ενάντια στην απόφαση για εγκατάσταση kibo, «ξεχνάει» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση», ότι «οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την αφαίμαξη των δήμων από έσοδα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, για την κατασκευή νέων και σύγχρονων σχολείων».

Υπογραμμίζει ότι «ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για αποσυμφόρηση των σχολείων ενόψει του 4ου κύματος της πανδημίας, κυβέρνηση και διοίκηση Ζέρβα έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο της "ατομικής ευθύνης" προς τον λαό και τη νεολαία. "Σπέρνουν" κοντέινερ και σε άλλες σχολικές αυλές, έχοντας ξεσηκώσει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες χιλιάδων γονέων».

Την ίδια στιγμή, σημειώνει, στη Χαριλάου, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μόνο μέτρων από το 90ό Δημοτικό, «με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης άλλος ένας χώρος χαρακτηρισμένος για νηπιαγωγείο χάνεται. Επί 34 ολόκληρα χρόνια κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές "δεν κατάφεραν" να βρουν 1,1 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρίωσή του...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίζουμε με κριτήριο τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας (2023-10-04 00:00:00.0)
Συναυλία για τη σχολική στέγη (2021-11-26 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για οξυμένα προβλήματα (2021-11-02 00:00:00.0)
Φωτιά σε σχολική αίθουσα στον Εύοσμο (2013-03-14 00:00:00.0)
Αποχαρακτηρίζονται οικόπεδα που προορίζονται για σχολεία (2008-09-05 00:00:00.0)
Στο έλεος της υποχρηματοδότησης η πρωτοβάθμια εκπαίδευση (2001-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ