Τετάρτη 28 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Αλλο ένα χαράτσι στους νέους αγρότες με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική σύνταξη και συζητιέται σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής εκφράζει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στο νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), επισημαίνει, «που θα λειτουργεί με βάση την κεφαλαιοποίηση, θα υπαχθούν υποχρεωτικά οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 1/1/2022. Αφορά και τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, και επίσης προαιρετικά μπορούν να ενταχθούν όλοι οι ασφαλιζόμενοι κάτω των 35 ετών».

Με αυτό το νομοσχέδιο, σημειώνει, «ο νεοεισερχόμενος αγρότης και κτηνοτρόφος θα πληρώνει, εκτός της κύριας ασφάλισης στον ΟΓΑ, ένα ποσό μεγαλύτερο από 500 ευρώ τον χρόνο επιπλέον, για τον ατομικό ασφαλιστικό κουμπαρά της επικουρικής σύνταξης. Επιβάλλεται δηλαδή ένα νέο χαράτσι στους νέους αγρότες, την ώρα που η πλειοψηφία τους αδυνατεί να πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά στην κατώτερη κατηγορία για την κύρια σύνταξη».

Η Γραμματεία αναδεικνύει το τζογάρισμα που θα γίνεται με τα χρήματα των ασφαλισμένων και τονίζει ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι «γνωρίζουν πολύ καλά πως η πλειοψηφία των συνταξιούχων του κλάδου και όσων βγαίνουν στη σύνταξη παίρνουν εξευτελιστικές συντάξεις πείνας.

Συντάξεις που τους αναγκάζουν να παραμένουν και να δουλεύουν στα χωράφια έως τα βαθιά γηρατειά τους, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους».

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, καταλήγει, «απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να μην ενταχθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην επικουρική ασφάλιση. Εχουμε την πείρα και τη δύναμη να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας για ανθρώπινη σύνταξη, τουλάχιστον στα 600 ευρώ τον μήνα για τους αγρότες, με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση των εισφορών για την Υγεία, σύνταξη στα 60 χρόνια για τον αγρότη και στα 55 για την αγρότισσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ