Τετάρτη 28 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Αρνήθηκε ξανά ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στη ΒΦΛ

Την πρόταση έκαναν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Εκ νέου πρόταση για ψήφισμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας (ΒΦΛ) κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Καβάλας στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιούλη, μετά την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να αποδεχθεί το αίτημα της εργοδοσίας για τις ομαδικές απολύσεις των 133 εργαζομένων στην επιχείρηση.

Την πρόταση αρνήθηκαν για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε καταθέσει ψήφισμα στις 14/6 προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ξεκάθαρη απόφαση «στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ για το δικαίωμα στη δουλειά, την καταγγελία των απολύσεων που μεθοδεύει η εταιρεία με τις πλάτες της κυβέρνησης».

Η δημοτική αρχή, τον Ιούνη, όπως και την περασμένη Δευτέρα, αρνήθηκε να συζητήσει το ψήφισμα, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται πως θα ξαναστείλει επιστολή για το ζήτημα στον υπουργό Εργασίας. Από την άλλη, η παράταξη που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε «κομματικό» το ψήφισμα, για το οποίο τον Ιούνη είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να πάρει θέση χωρίς να ακουστούν και οι θέσεις της εργοδοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι η άρνηση των παρατάξεων να λάβουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των εργαζομένων της ΒΦΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να μη χαλάσει το δήθεν «ευμενές κλίμα που κυκλοφορούσε για την υπόθεση των απολύσεων, έδωσε χρόνο για να τρέξουν αρνητικές εξελίξεις». Παράλληλα σημειώνει πως παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα προκειμένου να δοθεί μία λύση, η λύση βρέθηκε «αλλά είναι με το μέρος του μεγαλοεπιχειρηματία».

Το κείμενο της πρότασης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στεκόμαστε δίπλα στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στα Λιπάσματα και τους καλούμε και μέσα από τη μάχη που δίνουν σήμερα, απέναντι στις απειλές για απολύσεις, να βγάλουν συμπεράσματα και να προσανατολίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε εργοδοσία - κυβέρνηση και στα σχέδιά τους, με κριτήριο τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους».

Να παλέψουν «για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου των Λιπασμάτων με εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή δουλειά, την επαναφορά των 133 εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, την εξόφληση των αποδοχών που τους οφείλονται». Να στοιχηθούν «στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το οκτάωρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ