Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Στραπάτσο» σε φόντο πράσινο

Απρόσμενη ήττα του ΠΑΟ από το Μαρούσι έφερε στην κορυφή τον Ολυμπιακό, που νίκησε εύκολα το Σπόρτιγκ

Μπορεί Αλβέρτης και Ομπράντοβιτς να τα «βρήκαν», όμως ο ΠΑΟ ψάχνει ακόμη να βρει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο
Μπορεί Αλβέρτης και Ομπράντοβιτς να τα «βρήκαν», όμως ο ΠΑΟ ψάχνει ακόμη να βρει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο
Το είχαμε επισημάνει παλιότερα... Στο φετινό πρωτάθλημα μετά τα όσα έχουν συμβεί είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις για φαβορί και αουτσάιντερ σε κάθε αγωνιστική. Και για άλλη μια φορά τα γεγονότα συμβάδισαν με το συμπέρασμα αυτό. Για παράδειγμα λοιπόν η 19η αγωνιστική, από την οποία το μεγάλο ντέρμπι απουσίαζε όχι όμως και οι εκπλήξεις. Και αυτό το κατάλαβε καλύτερα απ' όλους ο Παναθηναϊκός και μετέπειτα η ΑΕΚ. Οι δυο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος ξαφνικά απέκτησαν και συγκάτοικο τον Ολυμπιακό. Βλέπετε οι ήττες από Μαρούσι και Αρη αντίστοιχα «πληρώθηκαν ακριβά» αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την ευκαιρία για να ξαναεπιστρέψουν στο ρετιρέ.

«Μπλακ άουτ» στο ΟΑΚΑ

Θυμάστε τις ημέρες όπου ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με «ασταμάτητο τρένο» που όδευε προς τις επιτυχίες; Μπορεί ημερολογιακά να μην είναι και πολύ πίσω όμως εάν λάβουμε υπόψη την εικόνα των «πρασίνων» πριν από δυο μήνες και σήμερα τότε μιλάμε για... τη μέρα με τη νύχτα. Η ήττα από το Μαρούσι με 81-80 στο ΟΑΚΑ αποδεικνύει του λόγου το αληθές... Ενας κάκιστος Παναθηναϊκός πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο την υπεροψία των παικτών του, αλλά και του προπονητή του, που θεώρησε εύκολο το παιχνίδι της Κυριακής αφήνοντας εκτός αποστολής τους Κάτας και Μπερκ. Ομως οι Αμαρουσιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα προηγήθηκαν με 16-4 (6`) κάνοντας τους φιλάθλους να μην πιστεύουν στα μάτια τους... Με κορυφαίο τον Τέρνερ που πέτυχε 21 πόντους, καθώς και τις δυο καθοριστικές βολές 4`` πριν το φινάλε, που «έγραψαν» το τελικό σκορ, το Μαρούσι οδήγησε τους πρωταθλητές σε ανώμαλη προσγείωση. Από το ναυάγιο των «πρασίνων» διασώθηκαν οι Μπορτίρογκα (16π) και Ρέμπρατσα (13π).

Στα δύσκολα... δηλώνει «παρών»

«Εσσο έτοιμος» παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος δήλωσε ο Αρης σε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι», που φέτος δείχνουν να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο όταν παίζουν με «ισχυρές» ομάδες, επικράτησαν και της ΑΕΚ με 82-77 στην παράταση (κα 69-69). Η ομάδα του Χρήστου Μαγκώτσιου είχε σαν κορυφαίο τον Τζο Αρλάουσκας, ο οποίος εκτός της πολύ καλής του απόδοσης (20π) ήταν αυτός που κράτησε... ζωντανό τον Αρη σε ένα κρίσιμο σημείο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της συνάντησης και ενώ η ΑΕΚ προηγούνταν με τρεις πόντους 66-69 με ένα σουτ τριών πόντων από τα 7,50μ ισοφάρισε το σκορ στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Εκεί με τους Αρλάουσκας και Σιγάλα (24π) να παίρνουν στις πλάτες τους την ομάδα, οι Θεσσαλονικείς έφθασαν στη μεγάλη νίκη. Από την ΑΕΚ που είχε αγωνιστικά προβλήματα (και τον Ντικούδη τραυματία) ξεχώρισε ο Κορωνιός (18π).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχώρισε η νίκη της Νήαρ Ηστ επί του Περιστερίου με 93-84 στην παράταση (κα 75-75), καθώς και του Ηρακλείου επί τους Πανιωνίου με 93-74. Τα αλλά αποτελέσματα ήταν: Ηρακλής - Δάφνη 53-42, Εσπερος - ΠΑΟΚ 61-69, Ολυμπιακός - Σπόρτιγκ 79-53. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 34, ΑΕΚ 34, Παναθηναϊκός 34, ΠΑΟΚ 32, Περιστέρι 30, Πανιώνιος 30, Ηρακλής 29, Μαρούσι 28, Νήαρ Ηστ 27, Αρης 27, Ηράκλειο 27, Δάφνη 26, Εσπερος 22, Σπόρτιγκ 21.

  • Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του για την Α1 ο Μακεδονικός που παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Α2. Αντίθετα μάχη γίνεται για τη δεύτερη προνομιούχο θέση, που διεκδικούν επί ίσοις όροις Απόλλων Πατρών και Μίλωνας. Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής: Μεντ - Ιωνικός Νικ.71-68, Ιωνικός Ν.Φ -Μακεδονικός 51-59, Παπάγου - Απόλλων Πάτρας 50-68, Πειραϊκός - Π.Φάληρο 66-50, Αριων - Λάρισα 79-74, Ολύμπια - Φίλιππος 71-59, ΚΑΟΔ - Μίλων 87-90. Η βαθμολογία: Μακεδονικός 32, Απόλλων Πάτρας 31, Μίλων 31, Λάρισα 27 κτλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ