Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Στο ρετιρέ η Λάτσιο

Η ομάδα του Ερικσον πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή του καμπιονάτο

Στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασε η Λάτσιο στην Ιταλία
Στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασε η Λάτσιο στην Ιταλία
Αλλαγή «φρουράς» είχαμε στην κορυφή του Καμπιονάτο, καθώς η Λάτσιο πέρασε μόνη πρώτη στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Η ομάδα της Ρώμης επικράτησε εκτός έδρας της Τορίνο με 4-2 και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «στραβοπάτημα» της Γιουβέντους που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ουντινέζε. Μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή έχασε η Ιντερ που στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την Πάρμα ισοφαρίστηκε από τους «Παρμεζάνους» σε 1-1. Εύκολο έργο είχε η Μίλαν που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπάρι, την οποία νίκησε με 4-1. Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Ρώμη, όπου η Ρόμα «σκόρπισε» τη Βενέτσια με 5-0. Η βαθμολογία: Λάτσιο 42, Γιουβέντους 41, Ρόμα 38, Μίλαν 38, Ιντερ 36 κτλ.

  • ΑΓΓΛΙΑ: Ασταμάτητη δείχνει να είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, που ξέφυγε με 6 βαθμούς από τους διώκτες της και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «μπέμπηδες» επικράτησαν της Κόβεντρι με 3-2, την ώρα που η δεύτερη της βαθμολογίας Λιντς έχανε στο «Ανφιλντ» από τη Λίβερπουλ με 3-1. Σημαντική νίκη πέτυχε και η Τσέλσι που επικράτησε εκτός έδρας της Τότεναμ με 1-0. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η ήττα - έκπληξή της Αρσεναλ από την Μπράντφορντ με 2-1
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Αγουροξυπνημένη» από τη... χειμερία νάρκη της διακοπής του γερμανικού πρωταθλήματος (περίπου δυο μήνες) φάνηκε να είναι η Μπάγερν Μονάχου. Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα στο τέλος του πρώτου γύρου κόλλησε στο μηδέν με αντίπαλο το Αμβούργο. Ετσι η Μπάγερν Λεβερκούζεν που επικράτησε της Ντούισπουργκ με 3-0 πέρασε πρώτη στη βαθμολογία. Σημαντική νίκη πέτυχε και η Βέρντερ επί της Στουτγκάρδης με 3-1. Η βαθμολογία: Λεβερκούζεν 37, Μπάγερν 36, Αμβούργο 31, Βρέμη 31, Μόναχο 1860 29 κτλ.
  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ήττα - έκπληξη της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου από την Αλαβές με 1-0 ήταν το ένα από τα δυο πιο σημαντικά γεγονότα της αγωνιστικής στην Ισπανία. Το άλλο ήταν η επιστροφή στις νίκες για την πρωτοπόρο Λα Κορούνια, που σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης την οποία νίκησε με 5-0. Νέα ήττα υπέστη η Θέλτα αυτή τη φορά από τη Βαγεκάνο με 1-0, ενώ Ατλέτικο Μαδρίτης και Σαραγόα αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2. Στα αξιοσημείωτα και η νίκη της Σεβίλης του Βασίλη Τσάρτα επί της Σανταντέρ με 1-0.
  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Νίκος Μαχλάς βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα, αφού σκόραρε στο νικηφόρο αγώνα του Αγιαξ επί της Καμπούρ με 3-1. Πάντως η Αϊντχόβεν συνέχισε την ξέφρενη πορεία της προς τον τίτλο επικρατώντας και της Ντεν Μπος με 6-2. Σπουδαία νίκη πέτυχε η Τβέντε που επικράτησε της Βίλεμ με 1-0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ