Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Πανελλαδική στάση εργασίας στις 27/8 ενάντια στην απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ και για την υπογραφή ΣΣΕ

Με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας στις 27 Αυγούστου και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, κλιμακώνουν τη δράση τους τα σωματεία του κλάδου, ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) και για την υπογραφή ΣΣΕ.

Το ΣΕΜΛΑ στο πλαίσιο της κινητοποίησης καλεί σε 3ωρη στάση εργασίας στην 1η και 2η βάρδια (11.00 - 14.00 & 14.00 - 17.00) για να κατέβει όλος ο κόσμος στη συγκέντρωση στον Πολύγυρο όπου έχει οριστεί η τριμερής συνάντηση για την εξέταση της καταγγελίας του Συνδικάτου.

Με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν εκφράσει εμπράκτως την αλληλεγγύη τους, καταγγέλλοντας την ενέργεια της «Edilmac» (εργολάβος της «Ελληνικός Χρυσός») να απολύσει τον πρόεδρό του και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ, απαιτώντας να ανακληθεί τώρα η απόλυση.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της «Ελληνικός Χρυσός» να πάρουν απόφαση συμμετοχής και να προκηρύξουν από κοινού την κινητοποίηση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εχουμε μπροστά μας ένα σταυροδρόμι, ή θα διαλέξουμε να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε μοιρολατρικά τις επιθέσεις στα δικαιώματά μας ή να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να νικήσουμε! Γιατί είναι βέβαιο ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! Στις 27/8 κρίνεται η ύπαρξη των σωματείων μας. `Η τώρα ή ποτέ! Να παρθεί πίσω η απόλυση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ