Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικές απολύσεις σε ΒΦΛ και «Πετρέλαια Καβάλας»

Συμπαράσταση από σωματεία της περιοχής

Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και η «Energean Oil» («Πετρέλαια Καβάλας») απολύουν και πετάνε στον δρόμο τους παλιούς και έμπειρους εργαζόμενους, αντικαθιστώντας τους με φθηνότερους.

Στην περίπτωση της ΒΦΛ αυτές τις μέρες άρχισαν να μοιράζονται οι απολύσεις στους 113 εργαζόμενους, μετά την έγκριση για ομαδικές απολύσεις που έλαβε η εργοδοσία, σε εφαρμογή των Οδηγιών της ΕΕ, ενώ το πογκρόμ βρίσκεται σε εξέλιξη και στα «Πετρέλαια Καβάλας», όπου οι εργαζόμενοι αντιστέκονται περιφρουρώντας την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλουν την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η ανεργία που βασανίζει τους εργαζόμενους, για τους εργοδότες είναι ευκαιρία για τζάμπα εργάτες, για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Παρουσιάζουν ανέργους και απολυμένους ως ανταγωνιστές μεταξύ τους, για να κρύψουν ότι τα δικά τους κέρδη και ο ανταγωνισμός δημιουργούν τις κρίσεις, την ανεργία, τους πολέμους.

Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων είναι μονόδρομος, για να βάλουμε εμπόδια και τελικά να ανατρέψουμε την απόφαση των μεγαλοεργοδοτών να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους, απόφαση που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.

Ανάπτυξη για μας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες με βάση τα σημερινά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στον ελεύθερο χρόνο κ.ο.κ. Ανάπτυξη για μας είναι να ωφεληθούμε από τη δυνατότητα που μας δίνει η τεχνολογία με την αύξηση της παραγωγικότητας να δουλεύουμε 5ήμερο - 35ωρο με σταθερή και μόνιμη δουλειά».

Τις απολύσεις στα «Λιπάσματα» καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας ενώ καυτηριάζει και τη στάση της διοίκησης του δήμου και των «αντιπολιτευόμενων» παρατάξεων που δεν δέχτηκαν ούτε συζήτηση να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο όσες φορές έθεσε το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ