Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο αγωνιστικής δράσης

Από τις κινητοποιήσεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας
Από τις κινητοποιήσεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας
Με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη το τετραήμερο δράσης που οργάνωσε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, οργανώθηκαν στάσεις εργασίας στις 7, 8, 9 και 10 Αυγούστου στις ξενοδοχειακές μονάδες της νότιας, βόρειας και κεντρικής Κέρκυρας, έγιναν συγκεντρώσεις και συνελεύσεις των εργαζομένων.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βγήκαν μαζικά στον δρόμο «με κύριο αίτημα την ανατροπή των εργασιακών συνθηκών γαλέρας που επικρατούν στα ξενοδοχεία», όπως αναφέρει το Συνδικάτο. Παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του, διεκδικούν την εφαρμογή του προγράμματος εργασίας με ρεπό, διαλείμματα, τήρηση του 8ωρου, προσλήψεις προσωπικού. Απαιτούν να σταματήσει το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», με το οποίο οι εργοδότες επιβάλλουν μειωμένο ωράριο παρά τη μεγάλη πληρότητα που καταγράφουν οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Παράλληλα, το Συνδικάτο έχει ανοιχτό το μέτωπο πάλης για την εξασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων που έμειναν άνεργοι, είτε γιατί οι εργοδότες δεν προχώρησαν στην επαναπρόσληψή τους είτε γιατί οι επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν δεν λειτούργησαν φέτος. Με τις πρωτοβουλίες τους οι εργαζόμενοι ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την ανάγκη για μέτρα προστασίας της υγείας και αποτροπής του επαγγελματικού κινδύνου, καθώς, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «κρούσματα κορονοϊού, δηλωμένα ή αδήλωτα εργατικά ατυχήματα, λιποθυμίες, εκδήλωση μυοσκελετικών και άλλων ασθενειών καταγράφονται πλέον σωρηδόν στα ξενοδοχεία».

«Το τετραήμερο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο μακρύ δρόμο των αγώνων μας», τονίζει το Συνδικάτο και προσθέτει: «Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας και είμαστε σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ