Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Τουρκική αντίδραση στο γραφείο των Κούρδων της Συρίας στη Γενεύη

ΑΓΚΥΡΑ.--

Την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκαλούν τα εγκαίνια Γραφείου Εκπροσώπησης της αυτόνομης κυβέρνησης των Κούρδων της Συρίας (Ροτζάβα) στη Γενεύη. Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου κάλεσαν την Τρίτη τον Ελβετό διπλωματικό επιτετραμμένο στην Αγκυρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με το επιχείρημα πως το «λεγόμενο Γραφείο Εκπροσώπησης της αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας σχετίζεται με την τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ/YPG».

Σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων με έδρα το Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ, «Rudaw», αναφέρει πως «οι ελβετικές αρχές δεν θα έπρεπε να επιτρέψουν σε μία τρομοκρατική οργάνωση που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα να αποκτήσει νομιμότητα και να κάνει τη δική της προπαγάνδα χρησιμοποιώντας ονομασίες όπως "γραφείο συνδέσμου" ή "Μη Κυβερνητική Οργάνωση"».

Η αντίδραση της Ελβετίας δεν έγινε άμεσα γνωστή.

Το Γραφείο Εκπροσώπησης της αυτόνομης κυβέρνησης των Κούρδων της Συρίας εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στη Γενεύη, πόλη που επιλέχτηκε μεταξύ άλλων καθώς εκεί έχει τη δεύτερη έδρα του ο ΟΗΕ, όπως και πολλοί άλλοι διεθνείς οργανισμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ