Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις

RIZOSPASTIS

Οι αποφάσεις για την πρώτη αρωγή Στεγαστικής Συνδρομής, επιχορήγησης σε επιχειρήσεις και αποζημίωσης οικοσκευής πυρόπληκτων δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε και η εφαρμογή arogi.gov.gr για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά αιτήσεις για χορήγηση:

-- Οικονομικής ενίσχυσης για κατοικίες και κτιριακές εγκαταστάσεις φυσικών ή νομικών προσώπων, έναντι στεγαστικής συνδρομής και για αποζημίωση οικοσκευής.

-- Οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών.

-- Για χορήγηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ για το 2021, 2022 και 2023.

-- Επιδότησης προσωρινής στέγασης στην περίπτωση που η κύρια κατοικία έχει χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλη ή επικίνδυνη για χρήση.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης είναι η 30/9/2021, ενώ ειδικά για την έγκαιρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2021 η καταληκτική ημερομηνία είναι η 10/9/2021.

Τα στοιχεία που απαιτούνται για να υποβληθεί η αίτηση είναι: Οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο ΤΑXISNET. Τα στοιχεία για το κτίριο που έχει πληγεί. Ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού του αιτούντος.

Το ύψος της ενίσχυσης για αποζημίωση οικοσκευής καθορίζεται ως εξής:

-- 6.000 ευρώ, ανά κατοικία, εφόσον αυτή έχει υποστεί βαριές βλάβες που την καθιστούν επικίνδυνη για χρήση.

-- 4.000 ευρώ, ανά κατοικία, εφόσον αυτή έχει υποστεί βαριές βλάβες που την καθιστούν προσωρινά ακατάλληλη για χρήση.

-- 2.000 ευρώ, ανά κατοικία, εφόσον αυτή έχει υποστεί ελαφρές βλάβες οι οποίες δεν την καθιστούν ακατάλληλη για χρήση.

Να σημειώσουμε ότι στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 210-6509300 με 8 τηλεφωνικές γραμμές από τις 8.00 έως τις 20.00 τις καθημερινές και 10.00 έως 18.00 το Σαββατοκύριακο για την εξυπηρέτηση των πληγέντων από τις πυρκαγιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ