Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Φονικές πλημμύρες σε ΗΠΑ και Μεξικό

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 αγνοούνταν μέχρι χτες εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών μετά από έντονες βροχοπτώσεις στο Τενεσί στις ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο βρέφη, ενώ αγνοούνται και 6 παιδιά.

Από 22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στο κεντρικό Τενεσί σε διάστημα 6 ωρών το πρωί του Σαββάτου. Αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, επαρχιακοί δρόμοι και εκατοντάδες σπίτια παρασύρθηκαν από το νερό και υπήρξαν εκτεταμένες βλάβες στην ηλεκτροδότηση. Ιδιαίτερα έχει πληγεί η μικρή πόλη Γουέιβερλι.

Παράλληλα, την Κυριακή, η τροπική καταιγίδα «Χένρι», με ταχύτητα μέχρι 95 χλμ./ώρα, έφθασε στις ακτές των βορειοανατολικών ΗΠΑ και έπληξε τις ακτές στο ύψος του Ρόουντ Αϊλαντ. Μέχρι χτες δεν είχαν αναφερθεί νεκροί ή αγνοούμενοι.

Στο Μεξικό τουλάχιστον 11 νεκροί είναι ο μέχρι χτες βράδυ απολογισμός από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν το Σάββατο τη χώρα, κατά τη διάρκεια του περάσματος του τυφώνα «Γκρέις». Ο «Γκρέις» έπληξε το Μεξικό αρχικά την Πέμπτη, στις ακτές της χώρας στην Καραϊβική Θάλασσα, χωρίς να αναφερθούν θύματα ή σοβαρές ζημιές, και για δεύτερη φορά το Σάββατο, όταν είχε γίνει «μείζων» τυφώνας κατηγορίας 3, στην πολιτεία Βερακρούζ, με ανέμους ταχύτητας έως και 205 χλμ./ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ