Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες από ισραηλινά πυρά

Πάνω από 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν το Σάββατο - ανάμεσά τους και ένα 13χρονο παιδί που χτυπήθηκε στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση - από τα ισραηλινά πυρά, την ώρα που διαδήλωναν μπροστά στον φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους των νεαρών διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στον φράκτη, τρεις ακριβώς μήνες μετά την ολοκλήρωση των φονικών ισραηλινών βομβαρδισμών των περασμένο Μάη. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της «Χαμάς» για συγκέντρωση, με την ευκαιρία της 52ης επετείου της πυρκαγιάς στο τέμενος του Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι «εκατοντάδες ταραξίες» προσπάθησαν να περάσουν τον φράκτη εκτοξεύοντας «εκρηκτικούς μηχανισμούς». Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, δήλωσε ότι «πρόκειται για πολύ σοβαρά γεγονότα, για τα οποία θα υπάρξει απάντηση».

Στο μεταξύ, η Αίγυπτος ενημέρωσε τις αρχές στη Λωρίδα της Γάζας ότι από χτες κλείνει το σημείο διέλευσης της Ράφας και προς τις δύο κατευθύνσεις, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της «Χαμάς». Το Κάιρο δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα.

Το σημείο διέλευσης στη Ράφα αποτελεί το μοναδικό άνοιγμα στον κόσμο για τη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Τον Μάη, κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, αποφάσισε να ανοίξει το σημείο διέλευσης για να διέρχεται ανθρωπιστική βοήθεια και να επιτρέπεται τραυματισμένοι κάτοικοι του θύλακα να διακομίζονται σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ