Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συνεχή πτώση του CDU/CSU δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Σημαντική πτώση για τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), ακόμη και προβάδισμα για τους κυβερνητικούς τους εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) δείχνουν - για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια - οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γερμανία, περίπου ένα μήνα πριν από τις εθνικές βουλευτικές εκλογές.

«Θα προσπαθούμε καθημερινά να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα και δεν θα κοιτάμε κάθε μέρα τις δημοσκοπήσεις, οι αριθμοί των οποίων μας αποπροσανατολίζουν από τον αγώνα για την καγκελαρία. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι οι ψήφοι των πολιτών στην κάλπη», δήλωσε χτες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ (CDU), απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Η Αγκ. Μέρκελ δεν είναι υποψήφια καγκελάριος του CDU σε αυτές τις εκλογές, ενώ καταγράφεται μείωση στη δημοτικότητα του διαδόχου της, Αρμιν Λάσετ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Forsa», το SPD με υποψήφιο καγκελάριο τον υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, προηγείται δημοσκοπικά με 23%, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 15 χρόνια. Η CDU/CSU εμφανίζεται με 22%, η χειρότερη επίδοση εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ οι Πράσινοι, με υποψήφια καγκελάριο την Αναλένα Μπέρμποκ, βρίσκονται στο 18%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ