Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν πάντα θύματα τους λαούς

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι τα μόνιμα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων είναι οι λαοί, ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα κάθε φορά χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν αυτές τις επεμβάσεις. Και με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και με την κατοχή, είτε με την αποχώρηση των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων τους, όπως συμβαίνει σήμερα στο Αφγανιστάν - πριν στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη κ.ά. - πάντα τα θύματα είναι οι λαοί που υφίστανται τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης».

Τόσο η επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο Αφγανιστάν με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όσο και η σημερινή αποχώρησή τους, τονίζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, έγιναν και γίνονται με βάση τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στον ανταγωνισμό απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα.

Και υπογραμμίζει:

«Το συμπέρασμα που προκύπτει σε κάθε περίπτωση είναι πως κανένας λαός δεν ωφελείται ποτέ από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις οι οποίες γίνονται μόνο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων τους. Η άποψη ότι οι ξένες δυνάμεις με τις επεμβάσεις τους μπορούν να φέρουν ειρήνη, ασφάλεια και δημοκρατία με τα καθεστώτα που εγκαθιδρύουν και στηρίζουν όχι μόνο είναι ενάντια στα συμφέροντα των λαών τους οποίους καταστρέφουν, αλλά αθωώνει και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (...)

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, από θέση αρχής και ως μέλος της FIR, καταδικάζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο Αφγανιστάν, ενώ καταγγέλλει και την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της με δυνάμεις και υποδομές (στρατιωτικές βάσεις κ.λπ.) σ' αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις επιδιώκοντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας, με τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας που στοχοποιείται.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν και στήριξαν την επέμβαση και κατοχή στο Αφγανιστάν. Πάει πολύ, σήμερα, να υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για την τύχη του αφγανικού λαού και τους Αφγανούς πρόσφυγες, ζητήματα για τα οποία έχουν τεράστιες ευθύνες».

Καταλήγοντας, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί «τον ελληνικό λαό να εκφράσει, για μια ακόμη φορά, την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο αφγανικό λαό και να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και της ΕΕ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να επιστρέψουν οι ελληνικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν και κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ