Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Θέατρο
«Πυρετός» στη «νέα Σκηνή»

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι δοκιμές για το τελευταίο έργο του Αρθουρ Μίλερ «Οι σχέσεις του κύριου Πήτερς», που ανεβαίνει, στα μέσα Φλεβάρη, από τη «νέα ΣΚΗΝΗ», στο θέατρο «Ροές». Στις «σχέσεις του Κυρίου Πήτερς», ο Αρθουρ Μίλερ ανακεφαλαιώνει ουσιαστικά το έργο του, κινούμενος στο διπλό επίπεδο της ατομικής εμπειρίας και της ιστορίας, της καθημερινότητας και της ονειρικής πραγματικότητας, της φαντασίωσης - ανάμεσα στο επίπεδο της χειροπιαστής πραγματικότητας και της μεταφορικής. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το έργο είναι ταυτόχρονα αυτοβιογραφία και απολογισμός του συγγραφέα για το έργο του και την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα του αμερικάνικου 20ού αιώνα.

Η μετάφραση είναι της Μαρίας Λαϊνά, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού. Παίζουν: Λευτέρης Βογιατζής, Γιάννης Νταλιάνης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γεράσιμος Μιχελής κ.ά.

Στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων θα ανέβει το έργο της Σάρα Κέιν «Ο έρωτας της Φαίδρας», από το θίασο «Νέες Μορφές» της Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου. Είναι μία συμπαραγωγή της «νέας ΣΚΗΝΗΣ» του Λευτέρη Βογιατζή με τον νεανικό θίασο, που έχει ήδη δώσει σημαντικά δείγματα δουλιάς. Το έργο ανεβαίνει στις 8 του Μάη και για 20 παραστάσεις. Στο μεταξύ και μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα συνεχιστούν οι παραστάσεις του «Εβδομου Ρούχου» της Ευγενίας Φακίνου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, που παίζεται με την ίδια, πάντα, επιτυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ