Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναταραχή για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Αναταραχή προκάλεσε στο υπουργείο Πολιτισμού δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Ιντιπέντεντ» την Κυριακή, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Ανέγερση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής, Δ. Παντερμαλής, εξέφρασε, εμμέσως, τις επιφυλάξεις του για το αν θα είναι έτοιμο το μουσείο το 2004.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παντερμαλής φέρεται να δήλωσε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας, Ντάνιελ Χόουντεν, ότι «αργήσαμε πολύ να ξεκινήσουμε» και ότι ξοδεύτηκαν 15 χρόνια σε προετοιμασίες. «Η θεμελίωση θα γίνει φέτος το καλοκαίρι, αλλά θα χρειαζόταν να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο κάθε ημέρα και να μη συμβεί κανένα απρόοπτο, για να έχουμε τελειώσει μέχρι το 2004» δηλώνει ο καθηγητής σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ.

Ο Δ. Παντερμαλής, πάντως, σε δήλωσή του σχετικά με το δημοσίευμα, δηλώνει: «Η άποψη ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης δε θα είναι έτοιμο το 2004 δε με εκπροσωπεί. Αντίθετα, οι εργασίες με αυτό το στόχο προχωρούν συντονισμένα και με ταχύτατους ρυθμούς. Η θεμελίωση θα γίνει, όπως είχε ήδη προγραμματιστεί, στις αρχές του καλοκαιριού του 2002». Η δήλωση έγινε επίσης την Κυριακή, γεγονός που δείχνει ότι επιχειρήθηκε το άμεσο «συμμάζεμα» των δηλώσεων στην εφημερίδα.

Εξάλλου, σε δήλωσή του, ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος είπε ότι η διεθνής κινητοποίηση για την επιστροφή των Μαρμάρων και η πρόταση για δανεισμό «φαίνεται ότι προκαλούν εκνευρισμό σε ορισμένους κύκλους στο Λονδίνο» και ότι το μουσείο θα είναι έτοιμο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ