Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 29 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Οι ευθύνες δεν κουκουλώνονται

Στα ζητήματα της πανδημίας αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη δευτερολογία του, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές, την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

«Οπως με τις φωτιές, έτσι και με την πανδημία, που βρίσκεται σε έξαρση, αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο η εγκληματική πολιτική σας, που βάζει στη ζυγαριά του "κόστους - οφέλους" τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού. Και στην περίπτωση της πανδημίας, αναφορά στην οποία έκανε ο κύριος πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, αποδείχθηκε η εγκληματική απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής πρόληψης από το υποβαθμισμένο - με τους νόμους όλων σας - δημόσιο σύστημα Υγείας.

Για τις πυρκαγιές φταίνε τα ακραία πρωτοφανή φαινόμενα, για την έξαρση της πανδημίας ο "άγνωστος εχθρός" που "ξεπερνάει" οποιονδήποτε κρατικό μηχανισμό, οποιοδήποτε επιτελικό κράτος.

Οι ευθύνες δεν κουκουλώνονται.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα συνδικάτων και φορέων για ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η απάντησή σας είναι ότι αυτά κοστίζουν, ότι η οικονομία πιέζεται, ότι τίποτα δεν είναι τζάμπα και ότι χρήμα δεν περισσεύει.

Τα ίδια λέτε και στις φυσικές καταστροφές, όπου αναγκαία μέσα και υποδομές αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας είναι εκτός σχεδιασμού, επειδή δεν είναι ανταποδοτικά για το κεφάλαιο.

Αντί γι' αυτά αποθεώνετε την "ατομική ευθύνη". Το ζούμε με την πανδημία, το ζούμε και σε κάθε καταστροφή, όπου το "τρεχάτε να σωθείτε" είναι το βασικό "μέτρο" στη διαχείριση μιας πυρκαγιάς ή μιας πλημμύρας.

Πάνω στους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας και στους ακόμα περισσότερους αποκλεισμένους από το σύστημα Υγείας της μίας νόσου, εσείς βρήκατε την ευκαιρία να τρέξετε τα σχέδιά σας για το "νέο ΕΣΥ", να κλείσετε νοσοκομεία και κλινικές, κλιμακώνοντας την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης που μας έφερε έως εδώ.

Εχετε πάρει χαμπάρι ότι δεν βρισκόμαστε στο 1ο κύμα, αλλά βαθιά μέσα στο 4ο;

Μόνο να δει κανείς τα νούμερα καταλαβαίνει. Και γι' αυτό έχετε εσείς την ευθύνη, γιατί για μια ακόμα φορά ο τουρισμός άνοιξε με τα πρωτόκολλα των τουριστικών ομίλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κρήτη, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, που βράζει.

Ούτε ένα μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος δεν ανακοινώσατε, ούτε ένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία. Ούτε ένα για δείγμα.

Αντίθετα, επιμένετε να ρίχνετε τις ευθύνες σας στον λαό, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του.

Το εμβόλιο είναι ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης και εσείς το μετατρέπετε σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους, κι ας λέτε ό,τι θέλετε εδώ μέσα.

Μάλιστα, έχετε το θράσος να επικαλείστε τον ανορθολογισμό, τον οποίο εσείς οι ίδιοι τροφοδοτείτε με τις παλινωδίες σας, τη λειψή εμβολιαστική εκστρατεία, την απουσία ολοκληρωμένης πληροφόρησης, τη μετατροπή του εμβολίου σε μέσο συναλλαγής, εξαγοράς, την ανύπαρκτη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Η ευθύνη είναι όλη δική σας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ