Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Νέα απεργία αύριο, Τετάρτη

Με νέα απεργία αύριο Τετάρτη κλιμακώνουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης τον αγώνα τους για το μεροκάματο. Απαιτούν να σταματήσει πια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπονομεύει τη Ζώνη και να μαραζώνει κατά συνέπεια ολόκληρη την πειραιώτικη περιφέρεια. Διεκδικούν την προστασία της ζωής τους με ασφαλείς συνθήκες εργασίας και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55 χρόνια. Τη μέρα της απεργίας, οι εργατοτεχνίτες θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη συνέχεια με πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα διεκδικήσουν από τον υπουργό συγκεκριμένες απαντήσεις στο διεκδικητικό τους πλαίσιο.

Την απεργία έχουν κηρύξει από κοινού το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Ναυπηγοξυλουργών, των εργαζομένων της ΝΑΥΣΙ και του ΚΑΡΡΑ, οι Ενώσεις Αμμοβολιστών - Καθαριστών και του Μετάλλου Σαλαμίνας. Τα σωματεία, με κοινή τους ανακοίνωση, σημειώνουν ότι την κήρυξη της νέας απεργίας επέβαλε «η θέληση του κόσμου της δουλιάς να παλέψουν και να επιβάλουν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων. Αυτό που κυριαρχεί στα Σωματεία και τις Επιτροπές Ανέργων είναι η θέληση του αγώνα όποιας μορφής και διάρκειας απαιτείται μέχρι την ικανοποίηση των κοινών αιτημάτων - στόχων πάλης». Επισημαίνουν ακόμα ότι οι εργατοτεχνίτες βγήκαν στο δρόμο του αγώνα, «γιατί η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά - Περάματος - Σαλαμίνας, όχι μόνο έχει εξαιρεθεί από κάθε μορφή αναπτυξιακών παρεμβάσεων, αλλά δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή η υπονόμευσή της, είτε από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και τον πόλεμο που υφίσταται από τη μεγαλο-εργοδοσία των οργανωμένων ναυπηγείων».

Να συμπαραταχτούν με τον αγώνα των εργαζομένων της Ζώνης έχει καλέσει όλα τα σωματεία της δύναμής του και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο προειδοποιεί με παμπειραϊκό συλλαλητήριο και παμπειραϊκή 24ωρη απεργία, αν δεν υπάρξουν απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης που θα οδηγούν σε ουσιαστική λύση των προβλημάτων της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ