Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
«ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
«Κατάληψη» στα ιδιωτικά ιατρεία

Διαμαρτυρία χτες της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων της Αθήνας, ενώ την Παρασκευή θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία και πορεία προς το νοσοκομείο «Αγ. Ολγα»

Συμβολικός φραγμός στην κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης
Συμβολικός φραγμός στην κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης
Την απόφασή τους να αντιταχθούν με τους αγώνες τους στη λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» διατράνωσαν δεκάδες μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων της Αθήνας που πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στη γραμματεία των απογευματινών ιατρείων του νοσοκομείου.

Κρατώντας πικέτες: «Οχι στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους», «Οχι στην ανατροπή του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας», «Οχι στη μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα», εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για το μέτρο παραπέρα εμπορευματοποίησης της Υγείας. Οι φορείς έκαναν συμβολική κατάληψη στο χώρο της γραμματείας των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους λίγους ασθενείς που είχαν κλείσει ραντεβού και τους προέτρεπαν, όπως και τους εργαζόμενους, να μη συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας.

«Πληρώνω 1,2 εκατ. δραχμές το χρόνο στο ΙΚΑ και αντί να έχω την περίθαλψη που θέλω, εξαναγκάζομαι να έρχομαι στα απογευματινά ιατρεία και να πληρώνω ένα σωρό λεφτά», ήταν η αντίδραση μιας ασθενούς, η οποία είχε ραντεβού χτες το απόγευμα στα ιδιωτικά ιατρεία. Ενας ακόμα ασθενής που απευθύνθηκε στη γραμματεία των ιδιωτικών ιατρείων, προκειμένου να εξεταστεί, πήγε στα Επείγοντα του νοσοκομείου - που είχε χτες γενική εφημερία - όταν πληροφορήθηκε απ' τους φορείς ότι μπορεί να απευθυνθεί εκεί και να εξεταστεί φυσικά δωρεάν. Πάντως, η κίνηση στα ιδιωτικά ιατρεία του νοσοκομείου εξακολουθεί να είναι μικρή, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του νοσοκομείου έχει αρνηθεί, σύμφωνα και με την απόφαση του σωματείου των εργαζομένων, να συμμετάσχει σε αυτά.

Οι φορείς είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Σ. Χρυσάφη, στην οποία τόνισαν ότι θα αντιδράσουν στη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία, σε κάθε μέτρο που βρίσκεται στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Εκείνη απ' την πλευρά της υπεραμύνθηκε της λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων, ανέφερε ότι το μέτρο είναι προαιρετικό και ότι βοηθάει στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων!

Οι φορείς στη συνέχεια ενημέρωσαν για το μέτρο και τις οδυνηρές συνέπειές του στους ασθενείς - επισκέπτες που βρίσκονταν στα Επείγοντα του νοσοκομείου και αποχώρησαν από το νοσοκομείο, αφού ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την ερχόμενη Παρασκευή 8.2.2002, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το νοσοκομείο «Αγ. Ολγα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ