Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Αρχίζουν αύριο πενθήμερη απεργία

Πενθήμερη απεργία από αύριο Τετάρτη, στις 7, 8, 11 και 12 Φλεβάρη 2002, για την επίλυση των πιεστικών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και για την αναβάθμιση του ΙΚΑ, ξεκινούν οι γιατροί ΙΚΑ της χώρας.

Τα αιτήματα της απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) περιλαμβάνουν:

  • Την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης στους ασφαλισμένους.
  • Μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ που υπηρετούν στο Ιδρυμα για 5 - 15 και περισσότερα χρόνια.
  • Επαναχορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, μισθολογικών κλιμακίων και χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης, που πρόσφατα δόθηκε σ' όλους τους άλλους εργαζόμενους στο ΙΚΑ.
  • Ιατρικό βαθμολόγιο.

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δηλώνει ότι οι γιατροί αγωνίζονται για την αποτροπή «αλλαγής ταμπέλας» στα υπάρχοντα πολυιατρεία του ΙΚΑ, με τα γνωστά προβλήματα, που θα «γονατίσουν», όταν θα προστεθούν σ' αυτά άλλοι 4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, όπως φαίνεται, με το επεξεργαζόμενο νέο πλαίσιο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Τη συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ κάλεσμα προς τους συμβασιούχους γιατρούς του ΙΚΑ να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ απευθύνει και ο Σύλλογος Συμβασιούχων Γιατρών ΙΚΑ Αττικής. Οι συμβασιούχοι γιατροί, πέραν των άλλων αιτημάτων, ζητούν την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κατοχύρωσή τους (μονιμοποίηση, μισθολογική και επιστημονική αναβάθμιση όλων των γιατρών).

Ολα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, στη διάρκεια της απεργίας θα αντιμετωπίζονται από προσωπικό ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ