Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 7 Σεπτέμβρη

Σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση προχωρούν την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων.

«Εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία! Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη! Σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυναν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση! Οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και ο νόμος - έκτρωμα για τα Εργασιακά θα μείνουν στα χαρτιά!», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης». Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για την πανδημία, κάλυψη των αναγκών των σχολείων, στήριξη των μαθητών και της μορφωτικής διαδικασίας, αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στους νόμους που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών. «Δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με κενά σε καμία ειδικότητα, δεν θα παζαρέψουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! (...) Το ξεκίνημα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια, με όλο το απαραίτητο προσωπικό στη θέση του από την πρώτη μέρα και με την αναγκαία στήριξη από το κράτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και του εγκλεισμού στα παιδιά», τονίζει μεταξύ άλλων.

Με αιχμή το αίτημα για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί την ίδια ώρα στο υπουργείο Παιδείας μαθητές και αποφοίτους Λυκείου. «Προχωράμε στην τρίτη κατά σειρά σχολική χρονιά με πανδημία. Το ξέρετε και το ξέρουμε. Πάλι εκτεθειμένοι θα είμαστε στα σχολεία. Καμία φροντίδα», σημειώνει προς την κυβέρνηση και το υπουργείο.

«Φροντίσατε όμως εν μέσω πανδημίας να περάσετε αυτό το αίσχος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και αυτή τη σχολική χρονιά. Με αυτόν τον νόμο έμειναν εκτός μηχανογραφικών χιλιάδες μαθητές που δεν ήταν του 3 και του 4, όπως λέγατε», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Συντονιστική και προσθέτει: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε που αντί να κατανοείτε τους μαθητές που έχουν χάσει την επαφή τους τόσο καιρό, έχουν μείνει πίσω και δυσκολεύονται, τους αναγκάζετε να γυρίσουν πίσω σε ένα αγνώριστο σχολείο - εξεταστικό κέντρο. Αντί να γίνουν προγραμματισμός της ύλης, ενισχυτική διδασκαλία, θα δίνουμε ατελείωτες εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και περιορισμένες επιλογές στο μηχανογραφικό... Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να βάζετε κι άλλα εμπόδια στα όνειρά μας», αναφέρεται στο κάλεσμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «σκονάκι» - Για να τους δυσκολέψουμε εμείς! (2022-10-05 00:00:00.0)
«Δημιουργική στατιστική» και ατομική ευθύνη (2021-12-10 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις διεκδικήσεις για ασφαλή σχολεία, μόρφωση χωρίς φραγμούς (2021-11-13 00:00:00.0)
Οργάνωση του αγώνα σε κάθε σχολείο! (2021-09-14 00:00:00.0)
«Κόστος» οι ανάγκες των σχολείων, «λάστιχο» τα μέτρα προστασίας (2021-05-26 00:00:00.0)
Με «ατομική ευθύνη» και «αυτοδιάγνωση» αντί για μέτρα το άνοιγμα των Λυκείων (2021-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ