Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
«Αρνούμαι να βλάψω τα εκατομμύρια Παλαιστίνιους... »

18χρονη Ισραηλινή αρνείται να καταταγεί στον στρατό κατοχής

Την άρνησή της να καταταγεί στον ισραηλινό στρατό κατοχής, καταγγέλλοντας το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων, δηλώνει η 18χρονη Ισραηλινή Σαχάρ από τον οικισμό Κφαρ Γιονά.

Σε ανοιχτή επιστολής της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε δύο μέρες θα πάω στο ισραηλινό στρατιωτικό κέντρο στρατολόγησης όπου θα δηλώσω την άρνησή μου να στρατευτώ. Θα με στείλουν μάλλον στη φυλακή μετά από αυτό. Πριν από ακριβώς 6 χρόνια, το καλοκαίρι μεταξύ της 8ης και 9ης τάξης, συμμετείχα σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση για νέους. Εκεί γνώρισα Παλαιστίνιους, παιδιά σαν εμένα, για πρώτη φορά. Εγιναν φίλοι μου. Από τότε, επισκέπτομαι αυτήν την κατασκήνωση κάθε χρόνο. Σήμερα, 6 χρόνια μετά, αρνούμαι να βλάψω τους ανθρώπους που γνώρισα εκείνο το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι από τότε. Αρνούμαι να βλάψω τις οικογένειές τους, ή τους εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα».

Η 18χρονη Σαχάρ προσθέτει πως αντιτίθεται να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο «σε ένα βίαιο ρατσιστικό σύστημα που προκαλεί πόνο στους Παλαιστίνιους», θυμίζοντας τις καθημερινές εισβολές Ισραηλινών στρατιωτών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, τις συλλήψεις παιδιών και εφήβων, αλλά και άλλων πολιτών που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στις κατοχικές δυνάμεις.

Στοιχεία της οργάνωσης «War Resistence's International» αναφέρουν ότι από την αρχή του χρόνου πάνω από 60 Ισραηλινοί νέοι και νέες έχουν αρνηθεί να υπηρετήσουν στον ισραηλινό στρατό κατοχής για παρόμοιους λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ