Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Προαναγγέλλει καθυστέρηση μηνών για τις συνομιλίες στη Βιέννη

Νέα καθυστέρηση στην επανέναρξη των «έμμεσων» αμερικανο-ιρανικών συνομιλιών για τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα - οι οποίες είχαν ξεκινήσει στη Βιέννη και σταμάτησαν τον Ιούνη λόγω των ιρανικών εκλογών - ανήγγειλε χτες σε συνέντευξή του στην ιρανική δημόσια τηλεόραση ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

«Δεν προσπαθούμε να φύγουμε από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης (...) Η κυβέρνηση σκέφτεται πως μία πραγματική διαπραγμάτευση είναι εκείνη που παράγει απτά αποτελέσματα και επιτρέπει την εγγύηση των δικαιωμάτων του ιρανικού λαού», ανέφερε ο Ιρανός ΥΠΕΞ. Πρόσθεσε ότι οι έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στη Βιέννη είναι «ένα από τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της κυβερνητικής ατζέντας» του Ιράν και διευκρίνισε ότι αυτό είναι εν γνώση και των ΗΠΑ, θεωρώντας πως και αυτές αναγνωρίζουν ότι χρειάζονται δύο με τρεις μήνες ώσπου να λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση και να αρχίσει να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας ζήτησαν επίμονα την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ