Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Στο «πόδι» τα συνδικάτα για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ η συγκέντρωση

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»: Με αυτό το σύνθημα μάχης τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν μαχητική και μαζική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία, καλώντας σε ξεσηκωμό τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Βόρειας Ελλάδας με το συλλαλητήριο που θα γίνει στη ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Ο εργατόκοσμος και η νεολαία με τον κορυφαίο αγωνιστικό σταθμό του ερχόμενου Σαββάτου ετοιμάζονται να διαδηλώσουν για όλα εκείνα που τους τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - έκτρωμα με τις «ανατροπές του αιώνα», με το οποίο η κυβέρνηση «φιλοδοξεί» να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση ώστε να ξεσαλώνει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Για να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, κόντρα στα ψίχουλα - κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση και το κλίμα που επιχειρεί να καλλιεργήσει ενόψει των εγκαινίων της Εκθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών, συσκέψεων και συνελεύσεων, εκδηλώσεων και θεματικών πρωτοβουλιών, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές στις πόλεις και τα χωριά της υπαίθρου.

Χτες, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία στη Σίνδο, στο πλαίσιο του διήμερου δράσης στη ΒΙΠΕ και στους δήμους της περιοχής με τίτλο «Τα κέρδη τους - οι νεκροί μας», μέσα από το οποίο αναδεικνύεται το διεκδικητικό πλαίσιο για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα οργανώνονται συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, όπως αυτή των τραπεζοϋπαλλήλων και του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιούνται σήμερα, αλλά και την αυριανή (10/9), του Σωματείου Φαρμάκου - Καλλυντικού. Παράλληλα με τις περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς της βιομηχανίας, του εμπορίου, των τηλεπικοινωνιών, της ανακύκλωσης, των υπηρεσιών, του επισιτισμού και άλλων κλάδων, εξελίσσεται και πρόγραμμα σε υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μέσα από τις καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, ανοίγει η συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης της πάλης κόντρα στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τα σωματεία στον αντίποδα αυτής της πολιτικής παλεύουν για ξήλωμα όλων των αντεργατικών νόμων, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Για ΣΣΕ και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του λαϊκού εισοδήματος, ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Για κατάργηση των πλειστηριασμών. Επίσης για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Για στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφές, κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας κ.ά.

Οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία

Oργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία προγραμματίζουν τα εργατικά Σωματεία στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε ότι λεωφορεία θα αναχωρήσουν από:

Νάουσα, στις 3 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Βέροια, στις 3.30 μ.μ., από την πλατεία Ωρολογίου.

Γιαννιτσά, στις 3.45 μ.μ., από την παλιά αγορά.

Αλεξανδρούπολη, στις 12 μ., από το δημαρχείο.

Κομοτηνή, στη 1.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.

Ξάνθη, στις 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ