Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εφοδος εισαγγελέων στο υπουργείο Οικονομικών

Με έμμεσο «στόχο» τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο

Εισαγγελείς στη Γερμανία έκαναν έφοδο χτες στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενη παρακώλυση της Δικαιοσύνης από την κυβερνητική υπηρεσία κατά του «ξεπλύματος» χρήματος.

Η έρευνα για τη Μονάδα Οικονομικών Πληροφοριών (FIU), μια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του οποίου προΐσταται ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ολαφ Σολτς, εξετάζει εάν η υπηρεσία δεν έκανε τίποτα απέναντι στις προειδοποιήσεις τραπεζών για ενδεχόμενο «ξέπλυμα» χρήματος. Οι έφοδοι σημειώνονται ενώ ο Σολτς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται στην πρόθεση ψήφου και έχει καλές πιθανότητες να γίνει καγκελάριος στις εκλογές της 26ης Σεπτέμβρη.

Εκπρόσωπος των εισαγγελέων δήλωσε πως η έρευνα ξεκίνησε μετά την παραλαβή παραπόνων, σύμφωνα με τα οποία η FIU δεν ενήργησε για ύποπτες συναλλαγές αξίας εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβανομένων αυτών στην Αφρική, μεταξύ 2018 - 2020. Εγινε έρευνα στα υπουργεία προκειμένου να εξακριβωθεί αν η υπηρεσία είχε λάβει εντολή να αγνοήσει τις ύποπτες ροές χρημάτων. Εισαγγελείς δήλωσαν πως η υπηρεσία έλαβε ειδοποιήσεις από τράπεζες ότι τα χρήματα είχαν σχέση με λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ